Τι θα πει ο κόσμος; Στα @@ μας

γράφει ο Begar

Βλέπω ακόμα πολλούς να ενοχλούνται πάρα πολύ, όταν τράπεζες ή εισπρακτικές τους τηλεφωνούν στο χώρο εργασίας. Είναι κατανοητό ότι κανένας μας δεν θέλει να καταλαβαίνει ο διπλανός του, ότι κάπου χρωστάει και τον ψάχνουν. Αυτό το ξέρουν οι εισπρακτικές και γι’ αυτό, αν και παράνομα τις περισσότερες φορές, τηλεφωνούν στο χώρο εργασίας, για να ασκήσουν ψυχολογική πίεση.

Πάντως, να έχετε υπόψη, ότι το «εργαλείο», «φέρνω σε δύσκολη θέση τον οφειλέτη, τηλεφωνώντας στη δουλειά του», έχασε την αξία του, ξεθώριασε.

Και αυτό, γιατί, πουθενά σχεδόν, δεν θα βρείτε άνθρωπο που δεν χρωστάει και δεν τον ψάχνουν.

Μάλιστα, κατά τους τελευταίους μήνες, μιλώντας με πολύ κόσμο, διαπίστωσα ότι πλέον συζητούν ανοικτά, χωρίς καμιά ντροπή το γεγονός ότι είναι χρεωμένοι και δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους, όχι γιατί είναι μπατακτσήδες, αλλά είτε γιατί έμειναν άνεργοι, είτε γιατί πτώχευσαν οι επιχειρήσεις τους, είτε απλά επειδή μειώθηκε δραματικά το εισόδημά τους.

Αυτό βάλτε το στο μυαλό σας και σταματήστε να ντρέπεστε για το τι θα πει ο διπλανός σας, δεδομένου ότι και αυτός κάπου χρωστάει και κάποιος τον ψάχνει.

https://daneiakartes.info/?p=32032

13 σχόλια σχετικά με το “Τι θα πει ο κόσμος; Στα @@ μας”

  1. Η αλήθεια είναι οτι εχεις δίκιο, κι όπως θα είδες σήμερα μου συνέβη.Αλλά αν ο διπλανός σου (αφεντικό) δεν χρωστάει ουτε 0,50 λεπτά, ε όσο να ‘ναι αισθανεσαι περίεργα… Αλλα το κυριότερο είναι ότι “μπαίνουν” έτσι καταπιεστικά στη ζωή σου.

    1. Μπορεί το αφεντικό σου να μη χρωστάει ούτε σέντσι, αλλά δεν είναι εξωγήινος, ξέρει τι γίνεται στην κοινωνία.

  2. Πραγματικά στα @@ μας!!!! Εδώ πλέον ψάχνουμε να βρούμε άτομο που να μήν χρωστάει και δύσκολα βρίσκουμε!!! Ρε παιδιά μου φέρνουν οι κλητήρες εξώδικα και διαταγές πληρωμης και όταν τους ρωτάω πώς πάνε τα πράγματα κουνανε λυπημένοι το κεφάλι τους! Ο ξάδελφός μου μέχρι και φιλίες επιασε με κλητήρα σε στύλ “Να ρθω σπίτι ή πάμε για καφέ στην πλατεία να σου δώσω και το χαρτι?” Είναι πλέον ΓΕΝΙΚΟ το κακό!!!

    1. Η πλάκα είναι ότι όλα αυτά τα προβλέψαμε πριν από δύο χρόνια στο blog μας, αλλά τότε ορισμένοι γελούσαν με τις θέσεις μας.

    2. Πράγματι.Τελευταία μαθαίνω για κόσμο που χρωστάει και έχει μπει στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, που ούτε κάν πήγαινε το μυαλό μου. Να πέφτεις από τα σύννεφα!

  3. Εγώ δε γουστάρω ρε φίλε να μου τηλεφωνούν στην εργασία και δε μου αρέσει το ύφος του διπλανού μου χρωστάει δε χρωστάει ο ίδιος να με κοιτάζει σα να με έχει πιάσει η γυναίκα μου στα πράσα με άλλη γκόμενα. Μου τη βιδώνει. 

  4. ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. Έχουν κυκλοφορήσει βάσιμες “φήμες” ότι η ρύθμιση παγίδα των υπερχρεωμένων και απελπισμένων δανειοληπτών που ετοιμάζουν θα λειτουργεί ως εξής. Τα μέσα ενημέρωσης θα θριαμβολογούν για την επιτυχία ώστε να οδηγήσουν περισσότερη μαρίδα στο δίχτυ. Οι αποφάσεις των δικαστών θα είναι όλο και πιο δύσκολες. Όταν κάποιος θα υπογράφει σε τέτοια ρύθμιση θα αποδέχεται και όρο που δε θα του επιτρέπει να υπαχθεί στο νόμο 3869/10. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ και μακάρι να μη ισχύει.

  5. ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ, ΣΤΑ Α>>>ΔΙΑ ΜΑΣ! Πού να δείτε τί χρωστάνε οι και καλά πάλαι ποτέ βολεμένοι των ΒΠ, του Παλαιού Ψιχικού και της Φιλοθέης, αλλά πού να δείτε τί χρωστάει και Γκρικ Καμόρα των τραπεζογλιτσών στα ξένα της αφεντικά! Εκεί να δείτε σκελετούς στη ντουλάπα! Όσο για το ποιός χρωστάει σε ποιόν, αφήστε το καλύτερα, Χάθηκε στο μέτρημα (σε παράφραση του “μετάφραση…”)

  6. Εμένα είναι η καλύτερή μου να τους ξεχέζω στα τηλέφωνα δε πα ναμαι και στο Προεδρικό μέγαρο που λέει ο λόγος. Επίσης έχω δηλώσει ευθαρσώς στους γύρω μου ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα με μπαταχτσήδες προς τοκογλύφους και τράπεζες ή εφορίες/ασφαλσιστικά ταμεία και ότι χρωστάω και της Μιχαλούς γιατί έτσι γουστάρω. Ισα ίσα που πιστεύω ότι αυτές οι ενοχές μας φάγανε μη μας πούνε μπαταχτσήδες και ανοικοκύρευτους. Αφήστε που όταν ακούω τη λέξη ” οι νοικοκυραίοι ” απ τα μπουρδελοκάναλα βγάζω καντήλες. Ας μην είχα τίποτε στο όνομά μου και δεν θα παίρναν δίφραγκο από μένα όχι τώρα με την κρίση αλλα΄εδώ και πολλά χρόνια πριν και χέστηκα ποιός θα με πει μπαταχτσού και ποιός πτωχευμένη.
     

  7. εγώ δε μπορώ να το κάνω αυτό. αν μπορούσα θα τους έγραφα στις αρχιδοπαπαροπαπάρες μου. δε σε ρωτάνε οι συγγενείς τι συμβαίνει;

    1. Αν σε ρωτήσουν, τους λες ότι έχεις καθυστερήσει να πληρώσεις τη δόση της πιστωτικής σου κάρτας, γι’ αυτό και τηλεφωνούν.

      Τι πιο συνηθισμένο στις μέρες μας;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *