Δικαίωση τεσσάρων δανειοληπτών στη Θεσσαλονίκη

Οι αποφάσεις θα επανεξεταστούν έπειτα από το χρονικό διάστημα του ενός έτους

Με απόφαση των Ειρηνοδικείων Θεσσαλονίκης και Βασιλικών, τέσσερις υπερχρεωμένοι δανειολήπτεςπου είδαν τον μισθό τους να περικόπτεται και να μεταβάλλεται δραματικά προς τα κάτω, κέρδισαν τηνευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών τους προς τις τράπεζες. Οι συγκεκριμένοι δανειολήπτες είχαν απευθυνθεί στο παράρτημα της Θεσσαλονίκης, της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.

Στην πρώτη περίπτωση δανειολήπτρια με 131.000 οφειλές προς τράπεζα κέρδισε τη διακοπή των δόσεων έως τον Μάιο του 2014. Στη δεύτερη περίπτωση, εργαζόμενος για χρέη 200.000 ευρώ προς τράπεζα κατάφερε και κέρδισε προσωρινή διαταγή διακοπής των δόσεων με μηδενική μηνιαία καταβολή. Στην τρίτη περίπτωση, ο εργαζόμενος με χρέος 400.000 ευρώ κέρδισε τη διακοπή των δόσεων προς τις τράπεζες για ένα χρόνο, καθώς και την απαγόρευση από τράπεζα να παρακρατεί ποσό από τον μισθό του, καθώς και την απαγόρευση παρακράτησης χρημάτων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Στην τέταρτη περίπτωση, εργαζόμενος για οφειλές 200.000 ευρώ προς τράπεζες κέρδισε την προσωρινή διακοπή για ένα έτος της αποπληρωμής προς τη μία τράπεζα και τη μείωση της δόσης στα 50 ευρώ για οφειλές προς τη δεύτερη τράπεζα.

Οι αποφάσεις, οι οποίες και θα επανεξεταστούν έπειτα από το χρονικό διάστημα του ενός έτους, αποτελούν τη δικαστική δικαίωση των εργαζομένων που καλούνται να αποπληρώσουν τα δάνεια τους, την ώρα που οι ίδιοι και οι οικογένειες τους είδαν τους μισθούς τους να συρρικνώνονται και σε πολλές περιπτώσεις  να οδηγούνται στην ανεργία.

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, παράρτημα Θεσσαλονίκης συνεχίζει την υποστήριξη των δανειοληπτών για την υπαγωγή στο Νόμο για τα Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά και την επίτευξη εξωδικαστικής ρύθμισης των οφειλών τους προς τις τράπεζες.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης στα παρακάτω τηλέφωνα:2310-252921&2310   – 252929,fax:2310252929, e-mail:katanalotes_thess@ekth.gr.

voria.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *