Οι πλειστηριασμοί «καίνε» τις κοινοβουλευτικές ομάδες ΝΔ και ΠαΣοΚ

Τον κίνδυνο κατάρρευσης της κυβέρνησης τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης στην τρόικα, αν αυτή επιμείνει στις θέσεις της για την πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών. 

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης έλεγαν πως το κλίμα ήταν καλό, αλλά «ούτε μπορεί να πει κανείς ό,τι συμφωνήσαμε ούτε ό,τι διαφωνήσαμε». Οι δύο πλευρές περιορίστηκαν να καταγράψουν ακόμη μία φορά  τις διαφωνίες τους.

Στη διάρκεια της ωριαίας συνάντησης των δύο πλευρών ο κ. Χατζηδάκης, σύμφωνα με πληροφορίες τόνισε στους κκ Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ ότι «η οποιαδήποτε συμφωνία αφορά και τα δύο κόμματα της κυβέρνησης. Είναι το πιο ευαίσθητο θέμα που χειρίζεται η κυβέρνηση. Και κοινωνικά και πολιτικά έχουμε ιδιαίτερο λόγο για να είμαστε ευαίσθητοι. Αυτό που θα συμφωνηθεί θα πρέπει να περνά από τη Βουλή». 

Και φυσικά αυτό που ζητά η τρόικα δεν περνά από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ωστόσο η ίδια πηγή «στρογγυλεύοντας» την προσέγγιση της τρόικας είπε πως «συζητήσαμε επί γενικών αρχών. Η τρόικα δεν ανοίγει θέμα ανατροπής των πάντων. Προκύπτει ότι δεν θίγει ζητήματα που να αφορούν τις ευαίσθητες οικονομικά και κοινωνικά ομάδες».

Αναφορικά με το θέμα της απελευθέρωσης των εμπορικών μισθώσεων πηγές του υπουργείου έλεγαν πως «η τρόικα έκανε ένα βήμα πίσω. Δέχονται οι όποιες αλλαγές γίνουν να αφορούν τις νέες συμβάσεις. Οι παλιές δέχονται να μείνουν μέχρι τη λήξη τους. Ωστόσο, ζητούν την πλήρη απελευθέρωση». Ωστόσο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου απέφυγε να τοποθετηθεί διότι μεταξύ των δύο κυβερνητικών κομμάτων δεν υπάρχει συμφωνία.

www.tovima.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *