Η εμπλοκή με τη συγχώνευση της ΕΤΕ

Ακόμα προσπαθεί να συνέλθει η αγορά από την παρέμβαση της τρόικας στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης της νέας Εθνικής Τράπεζας. Δηλαδή, της τράπεζας που θα προκύψει από τη συγχώνευση της Εθνικής με την Eurobank.

Συγκεκριμένα, μέλος της τρόικας ζήτησε τη διακοπή της διαδικασίας συγχώνευσης μεταξύ Εθνικής και Eurobank μέχρι να ολοκληρωθεί η συμμετοχή των ιδιωτών στη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης.

Mέσα στην τρόικα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το αν πρέπει να συνεχίσει ή να παγώσει η διαδικασία συγχώνευσης Εθνικής και Eurobank.

Η δικαιολογία της διακοπής φέρεται να είναι το ότι ο νέος μέτοχος θα πρέπει να αποφασίσει χωρίς δεσμεύσεις τις επόμενες κινήσεις του αφού τελειώσει η συμμετοχή των ιδιωτών στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης.

Το μπέρδεμα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, καθώς, σε αυτή την περίπτωση, σε ανακεφαλαιοποίηση θα πρέπει να προχωρήσουν και οι δύο τράπεζες ξεχωριστά. Δηλαδή, τόσο η Εθνική όσο και η Eurobank.

Συνολικά, θα πρέπει να βρουν περί τα 1,4 δισ. ευρώ, μέσα σε διάστημα μερικών μόλις ημερών. Κι αυτό γιατί, όλο το προηγούμενο διάστημα κοιτούσαν να ολοκληρώσουν τη συγχώνευση, έχοντας παραγκωνίσει την ανακεφαλαιοποίηση.

Μάλιστα, υποτίθεται ότι θα έπαιρναν και παράταση στο τέλος, η οποία, ωστόσο, αποδεικνύεται όνειρο θερινής νυκτός. Στην πραγματικότητα, η ιστορία όλη γυρίζει σε μπούμερανγκ, τα αποτελέσματα της οποίας κανείς δεν μπορεί να προβλέψει στην παρούσα φάση.

www.voria.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *