Η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα

«Τα μέτρα που διαρρέεται ότι πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση για να ανακουφίσει τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, φαίνεται ότι είναι κομμένα και ραμμένα για τις τράπεζες», υπογραμμίζει η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής, σε ανακοίνωσή της, σχετικά με τα σχεδιαζόμενα μέτρα για τη ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Και προσθέτει ότι «η κυβέρνηση, αντί να θέτει ως πρωταρχικό της στόχο την εξασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, που ζουν ή κινδυνεύουν να ζήσουν κάτω από το όριο της φτώχιας, δείχνει να ενδιαφέρεται περισσότερο για τη μέγιστη ικανοποίηση των συμφερόντων των τραπεζών».

Η ΕΚΠΟΙΖΩ εκτιμά, ότι τα μέτρα που προωθούνται είναι μέτρα που δεν προβλέπουν μείωση των επιτοκίων και επιβάλλουν δόσεις σε υπερβολικά μεγάλο βάθος χρόνου, προσφέρουν ρευστό στις τράπεζες και μεταθέτουν το πρόβλημα για τις επόμενες ή και μεθεπόμενες γενιές. «Μέτρα που υπολογίζουν τις δόσεις στο 30% των εισοδημάτων αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα: θα εφαρμοστούν στους μισθούς και τις συντάξεις των 400 ευρώ ή στα επιδόματα των 360 ευρώ; Τι θα γίνει με τους ανέργους ή τους εργαζόμενους που δεν τους καταβάλλονται οι αποδοχές τους;» σημειώνει η Ένωση.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ επαναλαμβάνει ότι έχει προτείνει σχέδιο τεσσάρων μέτρων, τα οποία πρέπει να ληφθούν συνδυαστικά για την άμεση ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών:

  1. Αναστολή πλειστηριασμών για τουλάχιστον τρία έτη
  2. Βελτίωση του Ν. 3869/2010
  3. Διαγραφή χρεών και μείωση των επιτοκίων
  4. Δημιουργία και λειτουργία δικτύου νομικής και ψυχολογικής υποστήριξης υπερχρεωμένων πολιτών. Τέλος, καλεί την κυβέρνηση να προβεί στην άμεση λήψη μέτρων που θα έχουν ως αποτέλεσμα την πραγματική ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και την αποφυγή των κοινωνικών εντάσεων.

6 σχόλια σχετικά με το “Η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα”

  1. …..«Τα μέτρα που διαρρέεται ότι πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση για να ανακουφίσει τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, φαίνεται ότι είναι κομμένα και ραμμένα για τις τράπεζες»…..

    Οσο δεν παίρνουμε εμείς την πρωτοβουλία να της “πάρουμε τα μέτρα” της “κυβέρνησης” για να “την πάνε οι τέσσερις” για “φύτεμα”, θα παίρνει αυτή μέτρα για μας.  Αυτή, τη δουλειά της κάνει. Τη δική μας δουλειά δεν την κάνει .Λογικό . Γιατί δεν είναι κυβέρνηση των πολλών . Ειναι κυβέρνηση των λίγων και των “ολίγιστων” που την ψήφισαν . Και τούτη και οι προηγούμενες. 
    Οι νεκροθάφτες είναι στην εξουσία. Και εμείς θα τρώμε συνέχεια κόλλυβα μέχρι να μην   απομείνει κανείς να φάει τα κόλλυβα του τελευταίου θύματος.

  2. Καλημέρα, Αρη
    Φαίνεται πως έχουν αντιστραφεί για τα καλά οι ρόλοι του κράτους.
    Η κοινωνία σήμερα υπηρετεί το κράτος και οχι το κράτος την κοινωνία.
    Από την άλλη οταν οι τράπεζες πάνε με προτάσεις και τα υπουργεία Οικονομικών & Ανάπτυξης , τό μόνο που κάνουν είναι να τα εφαρμόζουν.
    Αχρηστοι τελείως.
     

  3. γιατί λοιπόν καλή μου ΕΚΠΟΙΖΩ δεν καλείς τα μέλη και δεν διοργανώνεις επιθετική πολιτική με πορείες και διαμαρτυρίες, να καλέσεις σε ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ .
    Με απλές ανακοινώσεις του κ@@@@λου ίσα-ίσα να ακούγεσαι , σαν την ΓΣΕΕ ,ωραίους προστάτες έχουμε οι κατατρεγμένοι εμείς… 

  4. Εγώ ,για να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου , θα ήθελα να προτείνω στις καταναλωτικές οργανώσεις και εν προκειμένω στην ΕΚΠΟΙΖΩ , να προσθέσει και μία πέμπτη πρόταση στον αφέντη : 

    5.  Μαζικές κηδείες και φύτεμα των υπερχρεωμένων σε ομαδικούς τάφους , δημοσία δαπάνη .( Ούτως ή άλλως δεν έχουμε δεκάρα τσακιστή). Θα μπορούσαν να ονομαστούν “Μνημονιακές τελετές του λαού” , κατά “τα μπάνια του λαού”. Σε αυτές,  χωρίς αίτηση και χρονοβόρες διαδικασίες θα μπορούν να πηγαίνουν ΟΛΟΙ . Η κοινοκτημοσύνη θα μπορεί επιτέλους να εφαρμοστεί σε αυτό το  θέμα. Εφόσον χρεώνεις σοσιαλιστικά και οριζόντια όλους αφέντη μου , δώσε μας την ευκαιρία να ταφώ μαζί με τους συντρόφους μου στα χρέη.
    Η χωματερή Ανω Λιοσίων είναι η πιό ενδεδειγμένη και η πιό κατάληλη για τύπους σαν και μένα. Δηλαδή “τεμπέλης , μπαταχτσής , νότιος, επιδοτησάκιας).

    Σας ευχαριστώ πολύ .
    Πάντα υποκλεινόμενος .
    Πάντα σκυφτός .

    Με απεριόριστη εκτίμηση.

    Ο ραγιας σας
    Άρης. 

  5. To πλέον σοκαριστικό είναι οτι για φέτος οι διακανονισμοί είναι αυξημένοι σε σχέση με τις άλλες χρονιές κατά 16 % , πράγμα που σημαίνει οτι οι δανειολήπτες δεν είναι ενημερωμένοι και προβαίνουν σε νέους διακανονισμούς μειώνοντας τις πιθανότητες  τους να κερδίσουν δικαστικά.

  6. Πολύ σημαντική η διαπίστωσή σου Eraser. Την επαναλαμβάνω “To πλέον σοκαριστικό είναι οτι για φέτος οι διακανονισμοί είναι αυξημένοι σε σχέση με τις άλλες χρονιές κατά 16 %, πράγμα που σημαίνει ότι οι δανειολήπτες δεν είναι ενημερωμένοι και προβαίνουν σε νέους διακανονισμούς μειώνοντας τις πιθανότητες  τους να κερδίσουν δικαστικά”. Έχουν φροντίσει να παραπληροφορήσουν τους δανειολήπτες δήθεν ότι με πορδές θα βάψουν αυγά. Με αυτό τον τρόπο τους εγκλωβίζουν σε ένα φαύλο κύκλο ρυθμίσεων αποδυναμώνοντας το νόμο, περιμένοντας να μείνει το κοπάδι αφύλακτο, για να ορμήσουν οι λύκοι της σύγχρονης τοκογλυφίας αρπάζοντας την όποια χρεωμένη εναπομένουσα πενιχρή περιουσία του κάθε κακομοίρη…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *