Διπλή απάτη η διπλή κλοπή στον υπολογισμό του τόκου με βάση έτος 360 ημερών

Καλά «καμουφλαρισμένη» είναι σε κάποιες συμβάσεις η μεγάλη απάτη των τραπεζών εις βάρος των δανειοληπτών σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού των τόκων με βάση τις 360 ημέρες.

Σε περισσότερο από 2.000 ευρώ υπολογίζεται το «καπέλο» στον τόκο που πλήρωσε δανειολήπτης εξαιτίας της διπλής «κλοπής» της τράπεζας.  Η κλοπή ήταν πολύ καλά οργανωμένη και εκτελεσμένη καθώς η συγκεκριμένη δανειακή σύμβαση ανέγραφε οτι ο τόκος θα υπολογίζεται με βάση έτος 365 ημερών! Χρειάστηκε η συμβολή πρώην τραπεζικού – συνεργάτη του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος για να αποκαλυφθεί η απάτη και να υπολογιστεί το ακριβές ποσό της κλοπής.

Συγκεκριμένα, στο συγκεκριμένο δάνειο για την αγορά αυτοκινήτου ύψους 25.000 ευρώ το οποίο θα εξοφληθεί σε 72 μήνες ο τόκος υπολογίζεται σε 9.817,06 ευρώ εκ των οποίων τα 2.083,35 ευρώ είναι ο παράνομος τόκος.

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι οτι η τράπεζα παραπλάνει τον οφειλέτη οτι θα υπολογίσει νόμιμα τον τόκο με βάση έτος 365 ημερών, ενώ εκείνη δολίως κι εν κρυπτώ υπολογίζει τον τόκο με βάση έτος 360 ημερών.

Danioliptes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *