Άτυπη στάση πληρωμών

Στα €8,3 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, απειλούνται επιστροφές φόρων €738 εκατ.

Η καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης έχει οδηγήσει σε άτυπη στάση πληρωμών, με αποτέλεσμα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου να έκτοξευθούν στα 8,3 δισ. ευρώ το Σεπτέμβριο.

Τα “φέσια” που έχει βάλει το Κράτος στην αγορά αυξήθηκαν κατά 300 εκατ. ευρώ σε ένα μήνα, διαμορφούμενα για το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου σε 8,284 δισ. ευρώ.

Επιπλέον, δεν αποκλείται σύντομα να καταστούν ληξιπρόθεσμες εκκρεμείς επιστροφές φόρων 738 εκατ. ευρώ, εάν συνεχιστεί το θρίλερ με την καταβολή της δόσης.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτών προέρχεται από τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης (4,49 δισ. ευρώ εκ των οποίων το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων οφείλει το 1,38 δισ.) και ακολουθούν:

– Νοσοκομεία με 1,87 δισ. ευρώ.
– Υπουργεία με 934 εκατ. ευρώ.
-Τοπική Αυτοδιοίκηση με 756 εκατ. ευρώ.
– Λοιπά νομικά πρόσωπα με 329 εκατ. ευρώ.

Με βάση τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη Βουλή, η κυβέρνηση ελπίζει να πληρώσει τα 3,5 δισ. ευρώ φέτος και αντίστοιχο ποσό το 2013, φυσικά υπό την προϋπόθεση ότι θα καταβληθεί η δόση από το πρόγραμμα βοήθειας.

www.sofokleousin.gr

3 σχόλια σχετικά με το “Άτυπη στάση πληρωμών”

  1. ΓΙΑΤΙ ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ; (ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ)

  2. Δέσποινα εγώ το έχω κάνει και με οριστική απόφαση ΑΠ για μή καταβεβλημένα ενοίκια έχω λάβει και ο νόμιμο τόκο υπερημερίας που ωστόσο φορολογήθηκε! Οι οφειλές του Δημοσίου ήσαν περίπου 65,000 και στάθηκαν η αφορμή για να μπλέξω με τραπεζικό δανεισμό που 6 χρόνια αργότερα, κυρίως όμως λόγω της ευρύτερης οικονομικής κρίσης και των ληστρικών επιτοκίων με οδήγησαν στον Κατσελονόμο…… Το Δημόσιο σα συμβουλή σας το λέω, μαμάτε 1000 φορές περισσότερο από όμτι τους τραπεζίτες. Το Δημόσιο εμπρός τους είναι αληθινό βαμπίρ! Να ξέρετε δε ότι ακόμα κι αν ποτέ μπορέσει κάποιος να εκδόσει τίτλο εκτελεστό σε βάρος του Δημοσίου στις 999 των 1000 περιπτώσεων ΔΕΝ μπορεί να εκτελέσει…… όποιος δεν το πιστεύει ας ρωτήσει τις φαρμακευτικές και τις φαρμακαποθήκες που κλείνουν σα τα μανιτάρια κι ας έχουν εκδόσει ΔΠ σε βάρος του Δημοσίου! Επίσης, ας ρωτήσει τους Άγγλους που έφυγαν βράδυ από τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας με χρέη του Δημοσίου προς αυτούς κάπου 130 εκ……….. και ακόμα, παρότι και διακρατική σύμβαση στη μέση, δεν έχουν δει σάλιο κι ας έχουν καταφύγει στα διεθνή δικαστήρια (περίπτωση Βόσπερ Θόρνικοφτ)…….. Μιλάμε, για το πιο ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ μαμημένο μόρφωμα νταβατζή στην οικουμένη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *