ΤτΕ: Στα 10 δισ. τα νέα κόκκινα δάνεια λόγω της πανδημίας

Τελευταία ενημέρωση την 10 Σεπ 2020

Στα 10 δισ. ευρώ ανεβάζουν οι εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος τα κόκκινα δάνεια που θα αφήσει πίσω της η νέα οικονομική κρίση.

Αυτό επεσήμανε χθες ο υποδιοικητής της κεντρικής τράπεζας Γιάννης Μουρμούρας στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης με θέμα τις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Ο κ. Μουρμούρας σημείωσε ότι με βάση τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου, τα κόκκινα δάνεια των ελληνικών τραπεζών ανέρχονται σε 54 δισ. ευρώ και αντιστοιχούν στο 33% του χαρτοφυλακίου τους.

Ο υποδιοικητής της ΤτΕΕΛΛ 0,00% αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί για την υποβοήθηση των τραπεζών να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια, όπως ο «Ηρακλής», αλλά και στην πρόταση για δημιουργία «κακής τράπεζας».

Ο κ. Μουρμούρας επανέλαβε ότι η πρόταση της ΤτΕΕΛΛ 0,00% θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στο μηχανισμό των κρατικών εγγυήσεων προκειμένου να αντιμετωπιστεί δραστικά το πρόβλημα των κόκκινων δανείων που θα αφήσει πίσω της η κρίση, δίνοντας παράλληλα λύση και στο πρόβλημα της αναβαλλόμενης φορολογίας.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.