Άρχισαν οι πλειστηριασμοί για ακίνητα μεγάλη αξίας

Άτυπη ασπίδα προστασίας στην κύρια κατοικία ευάλωτων νοικοκυριών μέχρι την ενεργοποίηση του νέου πτωχευτικού κώδικα την ερχόμενη Πρωτοχρονιά έχουν αποφασίσει να προσφέρουν οι τράπεζες. Μπορεί οι πλειστηριασμοί να ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς δεν αποφασίστηκε νέα αναστολή τους, ωστόσο πρόκειται για προχωρημένες υποθέσεις που δουλεύονται για πάνω από δύο χρόνια και αφορούν κατά βάση ακίνητα μεγάλης αξίας, υψηλότερης σε αρκετές περιπτώσεις ακόμα και από τις 300.000 ευρώ.

Μέχρι και το τέλος αυτού του μήνα είναι προγραμματισμένο να βγουν στο σφυρί 4.500 περιουσίες, εκ των οποίων οι 2.000 είναι σπίτια και εξοχικά, για να ακολουθήσουν 4.000 πλειστηριασμοί το τελευταίο τρίμηνο του 2020.

Οπως επισημαίνει τραπεζική πηγή, «η αλήθεια είναι πως έχουμε εισέλθει από τις αρχές του 2019 και τη λήξη της τελευταίας εκδοχής του νόμου Κατσέλη στην εποχή των ρυθμίσεων. Δηλαδή ο μόνος τρόπος για να σώσει κάποιος το σπίτι του είναι να βρει μια λύση αποπληρωμής των χρεών σε συνεργασία με τον πιστωτή του ή να ρυθμίσει το δάνειό του στο πλαίσιο των κρατικών προγραμμάτων στήριξης. Σε διαφορετική περίπτωση, κινδυνεύει με απώλεια της περιουσίας του».

Ολόκληρο το άρθρο εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *