Πείνα στην Ισπανία! – Άλλες 300.000 οικογένειες δεν έχουν να ζήσουν!

Αντιμέτωπος με μια χωρίς προηγούμενο τα τελευταία χρόνια εξάπλωση της φτώχειας στην Ισπανία, ο Ερυθρός Σταυρός, η απηύθυνε έκκληση για προσφορές προκειμένου να προσφέρει βοήθεια σε επιπλέον 300.000 οικογένειες φέτος.

Στα πρότυπα των εκτεταμένης κλίμακας εκστρατειών του για ανθρωπιστικές επιχειρήσεις που συνήθως κάνει στο εξωτερικό, ο Ερυθρός Σταυρός ευελπιστεί να συγκεντρώσει 30,5 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν για τους πιο σοβαρά πληγέντες από την κρίση Ισπανούς, οι οποίοι δεν έχουν κοινωνική ασφάλιση, εξήγησε ο εκπρόσωπός του Φερνάνδο Κουέβας.

«Είναι οι οικογένειες των οποίων όλα τα μέλη σε εργάσιμη ηλικία είναι άνεργα, άνθρωποι που χάνουν την κατοικία τους λόγω εξώσεων, νέα πρόσωπα για τον Ερυθρό Σταυρό τα οποία δεν είναι συνηθισμένο να ζητούν βοήθεια από δίκτυα κοινωνικής προστασίας», πρόσθεσε.

Για να στηρίξει αυτήν την εκστρατεία, υπό την ονομασία «Σήμερα περισσότερο από ποτέ, απέναντι στην κρίση», η φιλανθρωπική οργάνωση διένειμε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα 25 δευτερολέπτων, το οποίο εμφανίζει τον πατέρα και τα δύο του παιδιά στην κουζίνα, γύρω από ένα αδειανό ψυγείο, να δειπνούν μία ομελέτα από μόλις ένα αυγό.

Έως σήμερα ο Ισπανικός Ερυθρός Σταυρός απαριθμούσε ως αποδέκτες της βοήθειάς του δύο εκατ. ανθρώπους.

Μολαταύτα όπως όλες οι υπόλοιπες ανθρωπιστικές οργανώσεις καλείται σήμερα να αντιμετωπίσει μία εκρηκτική ζήτηση, όσο αυξάνεται η ανεργία στη χώρα, με συνεπακόλουθα αυξανόμενους δείκτες: το 24,63% του εργασιακά ενεργού πληθυσμού, με πάνω από 53% μεταξύ των νέων κάτω των 25 ετών και με 1.737.600 νοικοκυριά να έχουν όλα τα μέλη τους άνεργα.

Απέναντι στην κοινωνική αυτή κατάσταση έκτακτης ανάγκης και για πρώτη φορά στην ιστορία του Ερυθρού Σταυρού στη χώρα, το σύνολο των προσφορών που θα δεχθεί η οργάνωση θα διατεθούν για «να καλυφθεί η έκκληση που έχει απευθύνει στον κόσμο για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των 300.000 αποδεκτών» της δράσης του, είπε ο Κουέβας.

www.newsit.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Πείνα στην Ισπανία! – Άλλες 300.000 οικογένειες δεν έχουν να ζήσουν!”

  1. ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ:
    Εχω ενα πολυ φιλο που ειναι μετοχος σε ΕΠΕ και θελει να την κλεισει αλλα ενω εχει τις συγκεντρωτικες φπα και τη τελευταία δήλωση δεν εχει λεφτα αυτη τη στιγμή πανω του για να κανει χρυσο το λογιστη και να τα ακουμπησει. Ξερει κανεις εδω μεσα νποσταρει κανα νομο σαν αυτον τον 31 κάτι του 1955 η να ποσταρει τα σταδια που προβλεπονται για να τη λουκετιασει. Για την ιστορια, οι αλλοι 2 μετοχοι ειναι συγγενεις του μεγαλης ηλικίας, δεν ξερουν πολλα να βοηθησουν. Η επιχειρηση ησαν βιβλιοπωλειο, τζιροθ 30,000 – 40,000  και όχι χρέη αλλά δεν κινείται κουνούπι. Αν ξέρει κανείς ας κάνει ποστ γιατί ψάχνω υλικό να τον κατευθύνω να διαβάσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *