Της πουτάνας το κάγκελο….

γράφει ο Begar

Το τελευταίο διάστημα ψήνομαι να βάλω υγραέριο στον κουβά που οδηγώ, μήπως και κάνω  λίγο οικονομία στις βενζίνες.

Και εδώ αρχίζει το ματς.

Είμαι μεταξύ δύο κιτ, ας τα ονομάσουμε μάρκα Α και Β. Η μάρκα Α στην πιάτσα είναι 250 φθηνότερη από τη Β, όπου και να πας.

Τηλεφωνώ στην επίσημη αντιπροσωπεία του αυτοκινήτου μου και μου λένε ότι αντενδείκνυται η τοποθέτηση κιτ υγραερίου, διότι προκαλεί βλάβες. Την άλλη μέρα, επισκέπτομαι την αντίστοιχη επίσημη τοπική αντιπροσωπεία, η οποία μου λέει ότι κάνει εγκαταστάσεις και δίνει και εγγύηση. Άντε βγάλε άκρη.

Πηγαίνω σε έναν τύπο, στον οποίο είχα πάει και προ εξαμήνου, αλλά δεν με θυμάται. Σκίζει τα ρούχα του να με πείσει ότι πρέπει να βάλω τη φθηνή μάρκα για 5-6 λόγους. Η πλάκα είναι ότι ο ίδιος προ εξαμήνου, έσκιζε τα ρούχα του να με πείσει να βάλω την ακριβή μάρκα, για τους ίδιους ακριβώς λόγους. Η δεύτερη πλάκα είναι ότι θέλει να μου εγκαταστήσει τη φθηνή μάρκα, αλλά στην τιμή της ακριβής.

Δίπλα στον τύπο είναι το μαγαζί άλλου τύπου, ο οποίος πουλάει και τις δυό μάρκες και ισχυρίζεται ότι η ακριβή είναι καλύτερη, για τους ίδιους ακριβώς λόγους, που ο πρώτος προτείνει τη φθηνή, αλλά αν θέλω μου βάζει και τη φθηνή.

Και οι δύο, εκτός από την εγγύηση για το κιτ, δηλώνουν ότι προσφέρουν διετή εγγύηση για τον κινητήρα.

Πεντακόσια μέτρα παραπέρα είναι άλλος τύπος, που επίσης εμπορεύεται και τις δύο μάρκες, αλλά επιμένει να βάλω τη φθηνή, , για τους ίδιους ακριβώς λόγους, που ο δεύτερος προτείνει την ακριβή, αλλά τουλάχιστον στην κανονική της τιμή. Αυτός προσφέρει εγγύηση μόνο για το κιτ. Όταν του είπα ότι οι άλλοι προσφέρουν εγγύηση για τον κινητήρα, μου είπε ότι αυτά είναι παραμύθια και ότι κανένας δεν προσφέρει γραπτή εγγύηση για τον κινητήρα. Όλοι την προσφέρουν στα λόγια, αλλά πουθενά δεν αναγράφεται γραπτώς, για τον απλούστατο λόγο ότι οι βενζινοκινητήρες δεν είναι σχεδιασμένοι να καίνε υγραέριο.

Άντε βγάλε άκρη!

Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής:

1. Γιατί εγώ ως καταναλωτής, προκειμένου να εγκαταστήσω υγραέριο, θα πρέπει πρώτα να αποκτήσω δύο μεταπτυχιακά; Ένα στην υγραεριοκίνηση και ένα στις τεχνικές άμυνας έναντι στην κοροϊδία του κάθε ιδιώτη επαγγελματία;

2. Γιατί ο μέσος Έλληνας επαγγελματίας μετά γκρινιάζει ότι προτιμούμε τις ξένες εταιρίες, που δεν σε δουλεύουν ψιλό γαζί ή τουλάχιστον σε δουλεύουν ελάχιστα;

3. Με τι είδους θράσος οι παραπάνω αποκαλούν εμένα άχρηστο δημόσιο υπάλληλο, αλλά θυμώνουν όταν εγώ τους αποκαλώ απατεώνες ελεύθερους επαγγελματίες;

11 σχόλια σχετικά με το “Της πουτάνας το κάγκελο….”

  1. Και το καλύτερο σε σχόλιο:

    Ρώτησα πολλούς που έχουν τοποθετημένη είτε τη μία μάρκα είτε την άλλη και μου είπαν ότι   έχουν γράψει 20.000 χλμ χωρίς κανέναν πρόβλημα. Και όταν λέω χωρίς κανέναν πρόβλημα, εννοώ αυτά τα προβλήματα που ισχυρίζονται οι εγκαταστάτες ότι θα αντιμετωπίσω, αν δεν βάλω την προτεινόμενη, από αυτούς, μάρκα.

    Άντε βγάλε άκρη, γαμώ το διάολό μου! 

    1. Γκουγκλαρισε τις εξεις αναζητησεις  …
      – (Μαρκα Α) reviews
      – (Μαρκα Β) reviews
      – (Μαρκα Α) vs (Μαρκα Β) reviews
       
      Σιγουρα θα υπαρχει καποιο αγγλοφωνο φορουμ εκει εξω οπου συζητανε για το θεμα.
      Αγγλικα ειπες ξερεις.
      So, διαβασε τι λενε και αποφασισε.

      1. Βρε εγώ τα έκανα όλα αυτά πριν πάω στα μαγαζιά. Πίστευες ότι θα με πιάσουν μαλάκα;
        Αλλά γιατί ο μέσος καταναλωτής πρέπει να περπατάει με την πλάτη στον τοίχο, μην τυχόν και τον πηδήξουν; 

        1. Απλουστατο … γιατι δεν γκουγκλαρει για το θεμα.
          Προτιμα να ειναι στο facebook (3 εκατομμυρια ελληνικες επισκεψεις την ημερα) και να κουτσομπολευει η να γκομενιαζει.
           
          Accepted :
          Rock’n’Roll for ever man …. eheheh ….

  2. …..”Αλλά γιατί ο μέσος καταναλωτής πρέπει να περπατάει με την πλάτη στον τοίχο, μην τυχόν και τον πηδήξουν; ”

    Το ίδιο είχα σκεφτεί begar , όταν οι αδειούχοι του Αυγούστου έπρεπε ,σύμφωνα με έναν φορέα , υπουργείο , μπουρδέλο , νταβατζή ; (που αυτή τη στιγμή μου διαφεύγει) , να ενημερωθεί έλεγε , να ελέγξει έλεγε , να συγκρίνει έλεγε , να προσέχει έλεγε , ο αδειούχος(!!!)  τα κόστη των ναύλων του .  Δεν θυμάμαι πότε , προφανώς μετά Μαστριχτ εποχή . Την εποχή δηλαδή της “διείσδυσης” της E.U. και του “ελεύθερου ανταγωνισμού” (Gamate opoion mporeite ) , δηλαδή την εποχή της έναρξης του χωρίς όρια τουφεκάω τον πολίτη = καταναλωτή και όποιον πάρει ο χάρος ! Την εποχή που μας λέγανε δηλαδή : “Ερχόμαστε !” και εμείς χαμπάρι !  Και εύλογα τότε είχα σκέφτεί : Αν είναι να ζώ σε μιά διαρκή ζούγκλα , το κατ΄επίφασιν κράτος τι το θέλω ; Τίνος είν ΄το κράτος ; Με ποιόν πάει τις νύχτες ; Αυτό είναι κράτος του πολίτη ή κράτος του πρεζέμπορα ;
    Ήμουν θολωμένος και δεν έβλεπα ότι το κράτος “τα είχε φτιάξει” πρό πολλού με  
    αλήτες του κοινού ποινικού και με είχε κάνει τάρανδο . Ηταν ήδη αργά . Με ανθρώπους της νύχτας δύσκολα βρίσκεις άκρη . 
    Ε, μετά πήραν θάρρος και κάτι μικροί “ελεύθεροι και ωραίοι” μικροεπαγγελματίες και όχι μόνο και ξεθαρέψανε κι αυτοί .  Και για να μη τρέφουμε και αυταπάτες οτι αυτά συμβαίνουν μόνο εδώ , δεν έχει παρά να κοιτάξει κανείς σε κάτι Βέλγια , σε κάτι L.A. , σε κάτι Ιταλίες ….. Μακρύς ο δρόμος ….Οχι ” τρίτο κόσμο ” ! Όχι ! Εδώ στας Ευρώπας !
    Της πουτανάρας το κάγκελο λοιπόν ΚΑΙ στας Ευρώπας ! Γιατί και εκεί έχει βιασμούς και κερατώματα του κράτους πρός τον πολίτη . Κάτι πήγαν να κάνουν κάτι Σουηδοί και τους βγάλανε τώρα κι αυτούς πιάτσα στο πεζοδρόμιο . Να η Σααμπ η “ψηλή” , να η Βόλβο που “τα κάνει όλα”…… 
    Γιατί και εκεί η τσατσά  αγορά-ζούγκλα  βιάζει  καθ΄έξιν το μικρό συρικνωμένο κράτος και το νώθο παιδί του τον πολίτη .
    Και οι υπόλοιποι που το ξέρουν τι κάνουν ; 
    Μούγκα κάνουν και τουμπεκί ψιλοκομένο . 
    Αυτό κάνουν .
    Σκοτώνονται μετανάστες με γηγενείς , “κόκκινοι” με “μαύρους” , ολυμπιακοί με παναθηναικούς , νεόπτωχοι με παλαιόπτωχους , δημόσιες υπάλληλες σπιτωμένες με ένσημα εναντίων ελευθέρων επαγγελματιών του δρόμου χωρίς ένσημα ….

    (Λες και θα πάρουν σύνταξη ποτέ και οι δύο κάτω από αυτό το καθεστώς !Μπουάχα χα χα χα  !…..Είπε μόλις ο Ντον Βιτο Κορλεόνε.)

    Τα 3  έργα του θερινού σινεμά(Πολύ παλιά τα έργα ) λέγονται :
    1. “Εντζόυ καπιταλίσμ !”
    2.  “Της πουτάνας το κάγκελο”. 
    3. “Τοίχο – τοίχο “.

    Διαλιέχτε ! Και τα τρία πάντως το ίδιο σενάριο έχουν.

    (Σακούλες εμετού βρίσκονται κάτω από τα καθίσματα των  καναπέδων μας.)
    Καλή μας διασκέδαση !

  3. @Begar
    Φίλε μου μή βάλεις υγραέριο. Δεν έχω κάτι μαζί του, απλά σου λέω πως αν το σκέφτεσαι για λόγους αυστηρά οικονομίας, να έχεις κατά νου πως και το υγραέριο σε λίγο μέσω αύξησης της ειδικής φορολόγησης θα στοιχίζει όσο και η σούπερ αμόλυβδη. ΗΔΗ ξέρω περιπτώσεις σε μαγαζιά της επαρχίας που το πουλάνε (πατώντας στη δικαιολογία της αύξησης του φόρου) και 1,40!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (προ λίγου καιρού ήσαν 0,89). ΒΑΣΙΚΑ ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΕΔΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ που και καλά εμφανίζεται ως εγγυημένγ φτηνή λύση! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΦΘΗΝΟ ΣΤΟ ΓΡΕΚ ΓΙΟΥΝΑΝ!

    1. Η είδηση περί αύξησης της τιμής υγραερίου είναι ψευδής και προέρχεται από «πληρωμένες πένες».
      Έχω την πληροφόρηση ότι την ξεκίνησαν εισαγωγείς πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων, τα οποία ενώ πληρώθηκαν και εκτελωνίστηκαν, κάθονται απούλητα στις αντιπροσωπείες και στις μάντρες.

      Το κράτος το φόρο του τον εισπράττει, ανεξάρτητα από το είδος καυσίμου που χρησιμοποιείς. Επίσημα, το αρμόδιο υπουργείο, διέψευσε κάθε πληροφορία που σχετίζεται με υπερφορολόγηση του υγραερίου.

      1. “Επίσημα, το αρμόδιο υπουργείο, διέψευσε κάθε πληροφορία που σχετίζεται με υπερφορολόγηση του υγραερίου”.
        Φίλοι μου ,αυτό και μόνο με κάνει να ανησυχώ!!!!!!!

  4.  ΒΑΣΙΚΑ ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΕΔΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. Μεγαλε ειπες το καλυτερο!!!!Μηπως θθμασε κατι για τα φοτωβολταικα??Για να μην παω παραπισω στα ομολογα….

  5. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ: ΕΔΩ ΓΙΟΥΝΑΝ! ΕΔΩ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΚΩΔΙΚΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΙΣΑ ΜΕ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ! ΕΔΩ ΚΛΕΦΤΟΓΙΟΥΝΑΝ, ΡΑΓΙΑΔΙΣΤΑΝ, ΕΔΩ ΠΟΥ ΘΕΣ ΕΝΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΟΥ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ, ΜΗ ΣΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΑ, ΣΟΥ ΤΣΙΜΠΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΑΥΤΑ!!! ΘΥΜΑΣΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ; ΘΥΜΑΣΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ;;; ΘΥΜΑΣΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ “ΚΑΝΤΕ ΠΑΙΔΙΑ”; ΘΥΜΑΣΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ “ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ”; ΘΥΜΑΣΤΕ ΚΑΤΙ “ΘΑ ΚΑΝΩ ΓΕΝΝΑΙΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ”, ΘΥΜΑΣΤΕ ΚΑΤΙ “ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΟΜΟΛΟΓΑ”, ΘΥΜΑΣΤΕ ΚΑΤΙ “ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ”;, ΘΥΜΑΣΤΕ ΚΑΤΙ “ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ”, ΘΥΜΑΣΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ “ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ”;;;;;;; ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ, ΔΙΟΤΙ ΕΓΩ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΒΡΕΦΟΣ, ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΣΦΥΞΟΥΜΕ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ, ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΕΞΗ ΣΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΤΗΔΩΝ “ΛΙΤΟΤΗΤΑ”, ΘΥΜΑΜΑΙ! ΕΣΕΙΣ;

  6. Πάντως σήμερα παρέλαβα το αυτοκίνητο με υγραεριοκίνηση και φουλάρισα με 82 λεπτά το λίτρο. Όλοι τόσο το πουλάνε εδώ (με 1 λεπτό απόκλιση). Μιλάμε για 50% οικονομία σε σύγκριση με τη βενζίνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *