Η κυβέρνηση ζητεί μείωση 12 χρεώσεων από τις τράπεζες

Δώδεκα κατηγορίες χρεώσεων σε συναλλαγές και τραπεζικές υπηρεσίες καλούνται να επανεξετάσουν οι τράπεζες με στόχο τη μείωση των επιβαρύνσεων που πληρώνουν οι πελάτες τους.

Πρόκειται για χρεώσεις που αφορούν τόσο τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, όπως η άμεση αποστολή χρημάτων μέσω Ιnternet ή mobile banking που επιβαρύνεται με 4-5 ευρώ ή η ανάληψη μετρητών μέσω ATM άλλης τράπεζας που στοιχίζει έως 2,5 ευρώ, αλλά και χρεώσεις που επιβάλλονται σε μια σειρά υπηρεσιών, όπως τα έξοδα για την αξιολόγηση αιτημάτων για τη χορήγηση π.χ. στεγαστικών δανείων, που διαμορφώνεται κοντά στα 500 ευρώ, χωρίς σε αυτά να περιλαμβάνονται τα έξοδα νομικού, τεχνικού ελέγχου τα οποία ανεβάζουν τον λογαριασμό έως και 500 επιπλέον ευρώ και φουσκώνουν τον λογαριασμό για τους δανειολήπτες που καταφεύγουν στις τράπεζες για χρηματοδότηση.

Σε ό,τι αφορά τα υφιστάμενα δάνεια είναι χαρακτηριστικό ότι η δαπάνη για την εξέταση αιτήματος έκδοσης αντιγράφου δανειακής σύμβασης στοιχίζει 50 ευρώ, ενώ η δαπάνη για την έκδοση τραπεζικής ενημερότητας στοιχίζει 20 ευρώ – και ο κατάλογος είναι μακρύς.

Ολόκληρο το άρθρο εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *