19.000.000 άνθρωποι στην Ευρώπη πεινάνε

Συγκλονίζουν οι αναφορές ευρωβουλευτών για τους απόρους στην ΕΕ. Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συζήτησης για τη του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας, 19.000.000 άνθρωποι στην Ευρώπη πεινάνε και περιμένουν από αυτήν βοήθεια για να ζήσουν, ενώ πάνω από 40.000.000 νεόπτωχοι κινδυνεύουν να βρεθούν σύντομα στην ίδια κατάσταση.

Ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος Ντάτσιαν Τσιόλος παραδέχθηκε ότι οι άνθρωποι που προσφεύγουν στα προγράμματα βοήθειας αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο στην Ευρώπη, αποδεχόμενος την τριετή καθυστέρηση που υπήρξε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ευρωκοινοβουλίου και Επιτροπής για την έγκριση της χορήγησης επισιτιστικής βοήθειας στους ευρωπαίους απόρους.

Η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου θα κληθεί να ψηφίσει αύριο υπέρ της χορήγησης αυτού του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας προς τους απόρους, που θα διαρκέσει μέχρι και το 2013 και θα έχει ανώτατο ετήσιο προϋπολογισμό τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Στην σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια, ωστόσο, οι ευρωβουλευτές επεσήμαναν ότι το ζητούμενο είναι να μην καταργηθεί αυτό το πρόγραμμα μετά το τέλος του 2013 και να συνεχισθεί και για τα επόμενα χρόνια, αφού όπως υπογράμμισαν όλα δείχνουν ότι ο αριθμός των απόρων και των ανθρώπων που θα στερούνται την τροφή στο μέλλον θα αυξάνεται.

Ο εκπρόσωπος του Λαϊκού Κόμματος τάχθηκε υπέρ της εξεύρεσης μιας συμβιβαστικής λύσης για την συνέχιση του προγράμματος, ενώ ο εκπρόσωπος των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών υποστήριξε ότι τα προγράμματα επισιτιστικής βοήθειας προς τους απόρους θα πρέπει να συνεχιστούν όσο υπάρχει φτώχεια στην Ευρώπη.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες υποστήριξαν ότι δεν πρέπει η Ευρώπη να επιβάλλει μόνο προγράμματα λιτότητας αλλά να υποχρεωθεί να βοηθήσει τους άπορους.

tvxs.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *