Τρομοκρατική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας, στην οδό Αμερικής στο κέντρο της Αθήνας, λίγο πριν τις έξι το πρωί. Από την έκρηξη δεν υπήρχαν τραυματίες, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. Απέκλεισε την περιοχή όταν έλαβε προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για το “χτύπημα”. Η κίνηση αυτή είναι προφανές ότι είχε υψηλή σημειολογία καθώς συμπίπτει με το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών για τα ελληνικά ομόλογα, που συνεπάγεται την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στις 05:10 άγνωστος τηλεφώνησε στα γραφεία της ιστοσελίδας Zougla.gr και δήλωσε ότι ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με 75 κιλά εκρηκτικών επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά, επί της οδού Αμερικής 4. Πέντε λεπτά αργότερα, άγνωστος τηλεφώνησε και στα γραφεία της Εφημερίδας των Συντακτών και δήλωσε ακριβώς τα ίδια. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο, που ήταν το σταθμευμένο αυτοκίνητο, επί της οδού Αμερικής 4, στο τμήμα μεταξύ Σταδίου και Πανεπιστημίου, βρίσκονται και τα γραφεία της Τρόικας. 

Από την ισχυρή έκρηξη προκλήθηκαν μόνο σοβαρές υλικές ζημιές.Στο σημείο έσπευσαν αμέσως ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις, άνδρες της υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών αλλά και της Αντιτρομοκρατικής. Η περιοχή αποκλείστηκε, η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη και όπως αναφέρουν οι πρώτες μαρτυρίες, η έκρηξη ακούστηκε σε πολλές περιοχές του κέντρου της Αθήνας. Δείτε το βίντεο από την έκρηξη ΕΔΩ

Το χρονικό

 5:10 – 5:15 άγνωστος τηλεφώνησε στην ιστοσελίδα «Zούγκλα» και στην Εφημερίδα των Συντακτών, λέγοντας ότι μεταξύ Σταδίου και Πανεπιστημίου, επί της οδού Αμερικής, υπάρχει Ι.Χ. με 75 κιλά εκρηκτικά, το οποίο θα εκραγεί σε 45 λεπτά.

Αμεση η κινητοποίηση της Αστυνομίας η οποία απέκλεισε την περιοχή. Οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. NISSAN SUNNY, που όλα έδειχναν ότι επρόκειτο για το παγιδευμένο όχημα. Απομακρύνθηκαν εργαζόμενοι, κυρίως άνδρες security, ενώ αποκλείστηκε η περιοχή σε μεγάλη ακτίνα.

5:55 Ακούστηκε ο εκκωφαντικός θόρυβος της έκρηξης, που έγινε αντιληπτός σε όλη σχεδόν στην Αθήνα. Το όχημα διαλύθηκε εντελώς, ενώ έχουν προκληθεί ζημιές σε κτίρια και καταστήματα.

6:00 Στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί και άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι πραγματοποιούν έρευνες.

Οι αξιωματικοί ερευνούν, μεταξύ άλλων, και τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή προκειμένου να εξακριβώσουν αν έχει γίνει καταγραφή των κινήσεων των δραστών πριν και μετά τη στάθμευση του παγιδευμένου με εκρηκτικά Ι.Χ.

www.sofokleousin.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *