Τι συμβαίνει με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Η καθαρή απάντηση που δόθηκε σε ομάδα τραπεζιτών, οι οποίοι θέλησαν να πληροφορηθούν πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή το όλο project.

«Ξεχάστε την ανακεφαλαιοποίηση. Πρώτα θα εξασφαλιστεί η επόμενη δόση της οικονομικής βοήθειας και μετά θα καταλήξουμε στους όρους της». Αυτή φέρεται να είναι η απάντηση που δόθηκε σε ομάδα τραπεζιτών, οι οποίοι θέλησαν να πληροφορηθούν πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή το όλο project, το οποίο, λίγο απέχει από το να χαρακτηριστεί «ζωής και θανάτου» για το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η κυβέρνηση, ωστόσο, έχει άλλη άποψη επ’ αυτού. Όπως υποστηρίζεται αρμοδίως, αν δεν περάσουν τα μέτρα των 11,6 δισ. ευρώ από τη Βουλή, κανείς δεν πρόκειται να φέρει προς συζήτηση τους όρους της ανακεφαλαιοποίησης, γιατί το πιθανότερο είναι πως δεν θα αποφευχθούν κορόνες του τύπου «χαρίζονται λεφτά στους τραπεζίτες, την ώρα που κόβονται συντάξεις».

Η κατάσταση, στην πραγματικότητα, είναι βεβαίως πολύ διαφορετική, όμως σε καιρούς έντασης, όπως αυτή που διανύεται τώρα, κάτι τέτοιο θεωρείται… λεπτομέρεια. Γι’ αυτό και στο οικονομικό επιτελείο έχουν  καταλήξει στην απόφαση ότι προηγείται η ψήφιση των μέτρων και μετά ακολουθούν όλα τα υπόλοιπα. Όποια και αν είναι αυτά (προσχέδιο προϋπολογισμού, κανόνες ανακεφαλαιοποίησης κλπ).

voria.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *