Συνωστισμός για το νόμο Κατσέλη

Τις 80.000 προσεγγίζουν οι αιτήσεις δανειοληπτών για ένταξη στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, γνωστό ως νόμο Κατσέλη, δημιουργώντας συνωστισμό στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας, που δίνουν ημερομηνία εκδίκασης ακόμη και το 2025!

Ο αριθμός έχει υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με τις αρχές της χρονιάς, όταν το αντίστοιχο νούμερο δεν ξεπερνούσε τις 35.000 και αυξάνεται γεωμετρικά καθώς η ανεργία διογκώνεται, παρά τις ρυθμίσεις στις οποίες έχουν προχωρήσει οι τράπεζες και οι οποίες ξεπερνούν τις 800.000.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε πρόσφατη ημερίδα από τον λέκτορα στη Νομική Αθηνών κ. Ιάκωβο Βενιέρη, οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα από τα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας, φθάνουν τις 7.600 και το 35% αυτών είναι απορριπτικές ενώ ένα ποσοστό του 65% έχει γίνει αποδεκτό και παραπέμπεται προς εκδίκαση.

Ο αριθμός των προσφύγων από ανθρώπους που αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές τους, αναμένεται να εκτιναχθεί με την άρση της κατάργησης των πλειστηριασμών, χωρίς την ίδια στιγμή να υπάρχουν κίνητρα για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων.

www.enikos.gr

4 σχόλια σχετικά με το “Συνωστισμός για το νόμο Κατσέλη”

  1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ:
    Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν τα αιτήματα αναβολών σε δικαστήρια ειδικά από δικηγόρους των τραπεζών.
    Ο λόγος είναι ότι ,αναμένουν ως όρνεα μόλις αρθεί η απαγόρευση των πλειστηριασμών ,να ξεκινήσουν ΑΜΕΣΩΣ στους πλειστηριασμούς ακινήτων.
    Να το λάβετε ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ υπόψη και να είστε έτοιμοι για αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης ,εφόσν δεν ασκήθηκε με την ανακοπή,που δίνεται μεν αναστολή εφόσον ασκήθηκε εμπρόθεσμα ανακοπή και επιδόθηκε νόμιμα,όμως ΠΡΕΠΕΙ να συντρέχουν σωρευτικά και:
    1.- Πιθανολόγηση ευδοκίμησης έστω ενός λόγου ανακοπής.
    2.Ότι η αναγκαστική εκτέλεση θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στον αιτούντα.
    ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ..ΦΤΑΝΟΥΝ τα κοράκια… αλλά ρίξτε τους δηλητήριο,αυτό αξίζουν και κυβερνώντες.
    …………………………………………………………..
    ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ
    Υποψιάζομαι ότι ΔΕΝ είναι αληθινά τα γραφόμενα από ΄΄εγκυρους δημοσιογράφους΄΄,διάφορα φόρουμ κτλ ότι η τρόϊκα ζήτησε κατάργηση του νόμου Κατσέλη ή επιδείνωση -αυστηρότερες συνθήκες υπαγωγής.
    Είναι νομίζω ΤΕΧΝΑΣΜΑ της κυβέρνησης ώστε να τον παρουσιάσει ευνοϊκότερο από όσα λέγονται και γράφονται και αυτό να θεωρηθεί επιτυχία διαπραγμάτευσης !!!
    Απόδειξη έχω ότι μόλις ξεσπάσει μεγάλη ανησυχία στα κανάλια με δηλώσεις διαφόρων ειδικών και μη,ο τάδε…υπουργο-υφυπουργο-γραμματέας’κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος..τότε βγαίνει ο γραφικός καθύλην αρμόδιος υφυπουργός -υπουργός και δηλώνει:
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΣΟΙ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, δηλαδή ΟΛΟΙ;
    Πρέπει να πληρώσουν…συμπληρώνουν…: όσοι έχουν και αρνούνται  να πληρώσουν.
    Βρε λεβέντες:  Είναι ανάγκη λοιπόν να αλλάξει ο νόμος για αυτόν τον λόγο;;;; ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΤΕ !!! χωρίς ΑΛΛΑΓΗ του νόμου.Ποιον κοροϊδεύετε;;;;;
    Ήγγικε η ώρα …σε όλους τους υπαλλήλους που εκπροσωπούν  οικονομικά συμφέροντα και ΟΧΙ τον λαό.Τρέμετε….αλήθεια λέω.Θα χάσετε όχι τις βουλευτικές έδρες,αλλά  όσα χτίσατε μεθοδικά σε σάπια θεμέλια.
    Μπορείτε να μας πείτε σε ποια Χώρα του κόσμου πληρώνεις φόρο κατοχής που ετοιμάζεστε ΠΕΡΑΝ των άλλων;
    Να μου πείτε ποιο νομοσχέδιο ψηφίσατε ΧΩΡΙΣ να προβλέπει αφαίμαξη με αύξηση παραβόλου,παράβολο εάν πήγες στην τουαλέτα ,προκαταβολή για…ρύθμιση οφειλής ….αύξηση τελών …κτλ;
    Άϊ ΣΙΧΤΙΡ…..
     
    ε

    1. Και για να το τελειώνουμε, εγώ ξέρω πολύ κόσμο που προσπαθεί να ξεφορτωθεί ακίνητα σε εξευτελιστικές τιμές και δεν υπάρχει ενδιαφέρον.

      Αν υποθέσουμε ότι γίνουν πλειστηριασμοί, που θα βρεθεί το ενδιαφέρον;

      1. Συμφωνώ! Στην αγορά δεν κινείται φύλλο. Και να θυμήσω και κάτι από τη σχετικά πρόσφατη ιστορία μας. Ξέρετε τι έπαθαν τα λαμόγια οι μαυραγορίτες, οι όποιοι αυτοί λίγοι, που στην Κατοχή έπαιρναν τα σπίτια του κοσμάκη για έναν τενεκέ λάδι (στην καλύτερη); Ε, λοιπόν, σας πληροφορώ ότι με δεκάδες, εκατοντάδες δικαστικές αποφάσεις, μετά την απελευθέρωση τα ακίνητα αυτά τα χάσαν! Επεστράφησαν στους πρότερους ιδιοκτήτες τους! Στους ανθρώπους από τους οποίους και τα είχαν υφαρπάξει. Λέτε το λοιπόν, ότι ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι οι τωρινές δυνάμεις κατοχής τα κατάσχουν και τα κάνουν δικά τους μέσω εταιρειών τύπου Πανγκαία και λοιπά, σαν έρθει η ώρα του ξεσηκωμού να τους μείνουν; Εδώ κεφάλα για κεφάλα από δαύτων δε θα μείνει! Ο κόσμος φίλοι έχει αγριέψει. Μπορεί να βλέπουμε μια παθογόνα στάση, νηνεμική, μα μην απατάσθε. Είναι ακριβώς αυτή η ησυχία που διαρκεί πολύ, βασανιστικά πολύ πριν το “τσαφ” που φένρει το πάνω – κάτω.

  2. ΠΡΟΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ-ΣΩΣΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ όχι των  Ελλήνων:
    Παρακολουθήσατε το παράδειγμα της Ιρλανδίας;
    Θυμάστε…φωνές…κραυγές …επισημάνσεις…η Ελλάδα είναι σε καλύτερη μοίρα…η Ιρλανδία διαλύεται…πλούσια αλλά τον ΓΑΠ …να μιμηθούμε στην ανάπτυξη την Ιρλανδία κτλ
    Η Ιρλανδία λοιπόν μετέφερε ΟΛΟ το χρέος της στις Τράπεζες …οι τράπεζές της διαλύθηκαν  ;;; ΕΡΩΤΩ;;;;; Ο  Χ  Ι .
    Ερώτηση;             Σ  Ω  Θ  Η  Κ  Ε         η Χώρα      ναι     ή   ου;;;;
    Γιατί εμείς να σώζουμε τις  ελληνικές ΤΡΆΠΕΖΕΣ αφού  έχουν χρεοκοπήσει 2-3 φορές {ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ !!!}; και να εξαθλιώνεται ο λαός;;;;; 
    Να πάτε να χαθείτε….διασώστες έλληνες, ΔΕΝ κουραστήκατε να σώζετε;;;;
    Απλά είστε ΓΡΑΦΙΚΟΙ !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *