Συνεχίζουν οι τράπεζες να εκβιάζουν τους εναπομείναντες ελεύθερους επαγγελματίες

Ωμά μεγάλες τράπεζες εκβιάζουν ελεύθερους επαγγελματίες ότι δεν θα κάνουν όσα έπρατταν στη χρόνια συνεργασία που είχαν έως και σήμερα, εκτός και αν υποκύψουν σε κάποιο από τα προϊόντα ασφάλισης που διαθέτουν.

Πρόκειται για μια τακτική που είναι πρωτοφανής στην Ελλάδα από τις τράπεζες που ήδη έχουν λάβει περίπου 300 δισ. ευρώ σε ρευστό από την τσέπη του Έλληνα συνεπούς φορολογούμενου μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων και αδιευκρίνιστο ποσό από την τρόικα, χωρίς καν να διαθέτουν ρευστό στην αγορά ή έστω για κοινωνικούς σκοπούς.

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος έγινε αποδέκτης καταγγελίας και διαθέτει στα χέρια του όλα τα απαραίτητα στοιχεία που είναι στη διάθεση των ανθρώπων που θα αναλάβουν να ερευνήσουν δια της δικαστικής οδού τα νέα κρούσματα εκφοβισμού από τις τράπεζες προς συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος και τις τράπεζες ελεύθερους επαγγελματίες.

Ο Σύλλογος καλεί όσους ελεύθερους επαγγελματίες έπεσαν θύματα αυτού του εκβιασμού να το καταγγείλουν ώστε κάθε υπόθεση να ακολουθήσει το δρόμο της Δικαιοσύνης και οι τράπεζες να τιμωρηθούν για όσα πράττουν σε βάρος των πολιτών.

Είναι τόσο αδίστακτοι οι διευθυντές των υποκαταστημάτων των τραπεζών που εκβιάζουν τους ελεύθερους επαγγελματίες να μην πάνε ούτε καν σε άλλο υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας για να δώσουν το «αντάλλαγμα» που αξιώνουν παρά να κάνουν τη συμφωνία μόνο με το δικό τους τραπεζικό υποκατάστημα, το δικό τους τσιφλίκι κοινώς, με προφανή στόχο να λάβουν οι ίδιοι μπόνους, τα οποία μπορούν να ανέλθουν σε πολλές χιλιάδες ευρώ ανά μήνα.

Με την άφιξή τους στο υποκατάστημα της εκάστοτε τράπεζας οι ελεύθεροι επαγγελματίες που ζητάνε από τις τράπεζες το αυτονόητο που είχαν έως τώρα με τη συνεργασία τους (κεφάλαιο κίνησης, ανοιχτός αλληλόχρεος λογαριασμός, μπλοκ επιταγών) μαθαίνουν από τον υπάλληλο, την προϊσταμένη και τέλος από τον διευθυντή του υποκαταστήματος ότι έχουν λάβει εντολή από πάνω να μην συνεχιστεί η μέχρι τώρα συνεργασία, αν δεν υπογράψουν συμφωνητικά για διάφορα προϊόντα των ασφαλιστικών εταιριών της κάθε τράπεζας.

Αλλιώς, απειλούν οι τραπεζίτες ωμά τους ελεύθερους επαγγελματίες ότι δεν προχωράει η διαδικασία για οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή που είχαν έως σήμερα.

Κάποιοι προϊστάμενοι ή διευθυντές υποκαταστημάτων επιλέγουν με ευγενικό τρόπο να απειλήσουν τους ελεύθερους επαγγελματίες. Άλλοι προτιμούν τον κλασικό τρόπο της ειρωνείας.

«Δεν μας δίνουν δάνεια και μας βάζουν να τις πληρώσουμε κι από πάνω για το αυτονόητο», καταγγέλλει μέλος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος για την τακτική των τραπεζών.

«Μου έχουν δέσει τα χέρια. Δεν μπορώ να πληρώσω τις υποχρεώσεις μου, να πληρώσω τους προμηθευτές μου», προσθέτει.

Κάθε τράπεζα έχει το κόλπο της στους εκβιασμούς με τα διάφορα χρηματοπιστωτικά προϊόντα που διαθέτουν έως σήμερα, όπως καταγγέλθηκε στο Σύλλογο. Μια τράπεζα υποχρεώνει κάθε ελεύθερο επαγγελματία να καταβάλλει ένα Χ ποσό π.χ. 70 ευρώ για να κάνει και εκείνη όσα προβλέπει η συνεργασία τους.

Άλλη τράπεζα απειλεί ότι θα διακόψει τη συνεργασία, αν ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν υπαχθεί με το αζημίωτο στο πρόγραμμα ιδιωτικής συνταξιοδότησης ή ασφάλιση υγείας που διαθέτει. Άλλη αξιώνει το άνοιγμα λογαριασμού με ένα σεβαστό ποσό κι άλλη προτιμά μικρότερα ποσά ή μια εικονική ασφάλιση υγείας για τα παιδιά ή το παιδί του ελεύθερου επαγγελματία.

danioliptes.gr

4 σχόλια σχετικά με το “Συνεχίζουν οι τράπεζες να εκβιάζουν τους εναπομείναντες ελεύθερους επαγγελματίες”

  1. Η καλύτερη απάντηση στα ερπετά είναι η Φωτο-λινκ που έβαλε χθες ο Γ.ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ .
    Ηταν ενα πανώ που έβαλε ένας ελ.επαγγελματίας έξω απο το μαγαζί του που επρόκειτο να κλείσει . Δυστυχώς το έψαξα και δεν το βρήκα. Ουτε μια δεκάρα στο αληταριό .Ουτε καν δραχμή στα παρασιτα .

    1. Χα χα χα ! Νά ΄σαι καλά φίλε συναγωνιστή . Πολύ μου άρεσε . Ένα αξιοπρεπέστατο κύκνειο άσμα . Να είναι καλά ο άνθρωπος. Ευχαριστώ πολύ για το κέρασμα. Οταν έρθει η ώρα μου θα έχω κάτι αντίστοιχο να πράξω.  
      🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *