Σοκ στην Ισπανία με το φόνο πολιτικού από άνεργη

Τρομοκρατημένο το πολιτικό σύστημα της Ισπανίας. Τα δύο μεγάλα κόμματα ανέστειλαν την προεκλογική τους εκστρατεία. Η εισαγγελία ερευνά σχόλια στο Twitter και στο Facebook που επικροτούσαν τη φερόμενη δολοφόνο.

Στην παράλυση της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές οδήγησε η δολοφονία στην Ισπανία μιας πολιτικού του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος. Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της χώρας ανέστειλαν την προεκλογική τους εκστρατεία, το debate μεταξύ των δύο πολιτικών ηγετών αναβλήθηκε, ενώ ο πολιτικός κόσμος παρακολουθεί τρομοκρατημένος τη σαρωτική αύξηση του μίσους προς τους πολιτικούς.

Η Ισαμπέλ Καράσκο, ήταν πρόεδρος του επαρχιακού συμβουλίου της Λεόν και επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του Λαϊκού Κόμματος. Έπεσε νεκρή τη Δευτέρα από πολλούς πυροβολισμούς, ενώ διέσχιζε μία πεζογέφυρα. Οι αστυνομικές αρχές έχουν συλλάβει δύο γυναίκες για το έγκλημα: Μία 33χρονη πρώην εργαζόμενη στο επαρχιακό συμβούλιο, τη Montserrat Triana Martinez Gonzalez, και τη μητέρα της, την 55χρονη Maria Montserrat Gonzalez Fernandez. Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, 33χρονη ήταν συμβασιούχος στην επαρχία και η σύμβασή της είχε λήξει το 2011 χωρίς να ανανεωθεί. Εκτός από το ότι έμεινε άνεργη όμως, το επαρχιακό συμβούλιο την ενημέρωσε ότι κατά λάθος είχε αμειφθεί με 12.000 ευρώ περισσότερα από όσα έπρεπε. Η 33χρονη έπρεπε να επιστρέψει τα χρήματα, ενώ ήδη αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Το θέμα είχε ακολουθήσει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Η υπόθεση, όμως, έχει πυροδοτήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην Ισπανία. Οι αρχές της χώρας δήλωσαν ότι εξετάζουν σχόλια που ανέβασαν χρήστες στο Twitter αναφορικά με το έγκλημα. Ορισμένοι δήλωναν «πολύ χαρούμενοι» με τη δολοφονία της Καράσκο λέγοντας «ένας διεφθαρμένος πολιτικός λιγότερο» ή «η γυναίκα που σκότωσε την Καράσκο θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει καλύτερα τις σφαίρες της και να πάει κατευθείαν στο Κογκρέσο».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ισπανίας, Χόρχε Φερνάντες Ντίας, έκανε λόγο για «ντροπιαστικά σχόλια» και δήλωσε πως «το internet πρέπει να καθαρίσει από τους ανεπιθύμητους». «Τα σχόλια που δικαιολογούν το έγκλημα και το μίσος πρέπει να τιμωρηθούν» επεσήμανε.

Μία πολιτικός μάλιστα, η Σουσάνα Καμίνιο, δημοτική σύμβουλος της Βιλαγκαρσία δε Αρούσα, ανακοίνωσε την παραίτησή της κατόπιν πιέσεων που δέχθηκε από συναδέλφους της, καθώς εξέφρασε παρόμοια σχόλια στο Facebook. «Δεν θέλω να σχολιάσω, αλλά θερίζεις ό,τι έσπειρες» έγραψε αναφερόμενη στη δολοφονία της Καράσκο. 

www.euro2day.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *