Προσοχή: Μαϊμού μεσάζοντες “σώζουν” υπερχρεωμένους δανειολήπτες

Υψηλές αμοιβές αλλά και προκαταβολές, ακόμη και τηλεφωνικά, ζητούν κάποιοι επιτήδειοι από υπερχρεωμένους δανειολήπτες, προκειμένου να μεσολαβήσουν για την επίτευξη εξωδικαστικής συμφωνίας με τις τράπεζες. Μάλιστα οι επιτήδειοι, όπως αναφέρει το fpress.gr προκειμένου να πείσουν τα υποψήφια θύματα και με “πάτημα” αποφάσεις δικαστηρίων που διέγραψαν ολόκληρο το χρέος κάποιων δανειοληπτών που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας, δεν διστάζουν να υποσχεθούν ακόμη και την συνολική διαγραφή του χρέους πριν ακόμη φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο.

Καλό θα είναι λοιπόν όσοι δεχθείτε τέτοιες κλήσεις να μην ανταποκριθείτε στο κάλεσμα αυτών των  μεσαζόντων, εκτός και αν για όλα όσα σας υποσχεθούν λάβουν την αμοιβή τους αφού τα έχουν πετύχει και αφού αυτή η αμοιβή θα κινείται στα πλαίσια της λογικής της αγοράς.

Πρόσφατα η ΕΚΠΟΙΖΩ ανακοίνωσε ότι έχει λάβει δεκάδες καταγγελίες για γραφεία συμβούλων που, χωρίς καμία νομιμοποίηση, ζητούν μεγάλες χρηματικές προκαταβολές και αμοιβές ανά οφειλέτη για τη «διαμεσολάβηση» για εξωδικαστικές ρυθμίσεις και παροχή συμβουλών σε σχέση με το νόμο για τη ρύθμιση οφειλών. Μάλιστα, καταγγέλλεται ότι τα γραφεία αυτά καλούν στην τύχη από τον τηλεφωνικό κατάλογο και ρωτούν αν υπάρχει στην οικογένεια άτομο ή γνωστός  που έχει χρέη σε τράπεζες!

[sc:Πηγή id=”http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/128659″ ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *