Προανακριτική μόνο για Παπακωνσταντίνου αποφάσισε η Βουλή

Μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Σε προκαταρκτική επιτροπή παραπέμπεται, όπως αναμενόταν, μόνο ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ δεν παραπέπονται οι κ.κ. Βενιζέλος, Παπανδρέου και Παπαδήμος.

Ειδικότερα, στην κάλπη για τον κ.Παπακωνσταντίνου, υπέρ της πρότασης των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση ψήφισαν 265 βουλευτές, κατά 6 και παρών 3. Υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν 129, κατά 26 και παρών 4, ενώ υπέρ της πρότασης ΑΝΕΛ – Χρυσής Αυγής: υπέρ 110, κατά 28 και παρών 3.

Στην κάλπη για τον κ. Βενιζέλο υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν 124, κατά 24 και παρών 2, ενώ υπέρ της πρότασης ΑΝΕΛ – Χρ. Αυγής 104, κατά 23 και παρών 1.

Στην κάλπη για τον κ. Παπανδρέου υπέρ της πρότασης των ΑΝΕΛ – Χρ Αυγής για παραπομπή ψήφισαν 80, κατά 19 και παρών 8.

Στην κάλπη για τον κ. Παπαδήμο: υπέρ της πρότασης των ΑΝΕΛ – Χρ Αυγής 63, κατά 34, παρών 6.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρώην πρωθυπουργοί κ.κ. Παπανδρέου και Παπαδήμος(κυρίως ο πρώτος) έλαβαν περισσότερες ψήφους από το σύνολο των βουλευτών που πρότειναν την παραπομπή τους, δηλαδή τους 36 των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής. Από την άλλη, ο κ. Βενιζέλος έλαβε λιγότερες ψήφους από το σύνολο των αντιπολιτευομένων βουλευτών.

Τα ψηφοδέλτια ανέγραφαν το όνομα του εγκαλούμενου και τα αδικήματα για τα οποία προτείνεται η παραπομπή από κάθε κόμμα ξεχωριστά.

Για να γίνει πιο κατανοητή η διαδικασία της ψηφοφορίας, όσο αυτό είναι δυνατό, αναφέρεται, για παράδειγμα, ότι εάν ένας βουλευτής είχε ψηφίσει και τις τρεις προτάσεις για τον κ. Παπακωνσταντίνου θεωρείται ότι η πρόταση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, έλαβε μία ψήφο, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε μία ψήφο και η πρόταση ΑΝΕΛ-ΧΑ έλαβε μία ψήφο. Δεν θεωρείται ότι από το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο η παραπομπή του κ. Παπακωνσταντίνου έλαβε τρεις ψήφους, δηλαδή αθροίστηκαν οι ψήφοι επί των προτάσεων και όχι επί των προσώπων.

www.voria.gr

2 σχόλια σχετικά με το “Προανακριτική μόνο για Παπακωνσταντίνου αποφάσισε η Βουλή”

  1. Αναμενόμενο το αποτέλεσμα. Μόνο κάποιος χαζός θα περίμενε κάτι άλλο. Όποιος περιμένει να δει προκοπή από το υπάρχον πολιτικό σύστημα, είναι αφελής. Αυτοί κοιτάζουν μόνο την καρέκλα και την τσέπη τους.

  2. Με αυτά τα καραγκιοζιλίκια πειστήκαμε και οι τελευταίοι για να μην ξαναψηφίσουμε ποτέ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *