ΠΟΜΙΔΑ: Ενιαίος φόρος ακινήτων σε όλους τους ιδιοκτήτες

Κατάργηση του αφορολόγητου ορίου και επιβολή ενιαίου φόρου ακινήτων σε όλους τους ιδιοκτήτες προτείνει η Πανελλήνια Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, καθώς μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν οι φορολογούμενοι να σηκώσουν το βάρος των 3 δισ. ευρώ.

Την ερχόμενη εβδομάδα ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης και οι εκπρόσωποι των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση αναμένεται να έχουν νέα συνάντηση ώστε να θέσουν τις βάσεις του νέου φόρου.

Σύμφωνα με τον με τον πρόεδρό της ΠΟΜΙΔΑ, Στράτο Παραδιά καθιέρωση τυχόν αφορολογήτου ορίου της τάξεως των 100.000 ευρώ θα οδηγούσε σε εξαίρεση από το φόρο τους μισούς ιδιοκτήτες ακινήτων στην Ελλάδα όπου η ιδιοκτησία της μεγάλης πλειοψηφίας των φορολογουμένων εξαντλείται σε ένα σπίτι. Καταλήγει λοιπόν στο ότι το νέο φόρο πρέπει να τον πληρώνουν όλοι, ακόμα και η Εκκλησία.

Αντί του αφορολογήτου, η ΠΟΜΙΔΑ προτείνει να μην καταβάλλεται φόρος στην περίπτωση όπου αυτός δεν υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσό, π.χ 50 ευρώ ενώ για την κλίμακα η πρόταση των ιδιοκτητών είναι ο ανώτατος συντελεστής να μην υπερβαίνει το 5 τοις χιλίοις.

voria.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *