Οι μαϊμού «κόκκινοι» δανειολήπτες οδηγούν στους πλειστηριασμούς

Το ποσοστό των «κουτοπόνηρων» δανειοληπτών αγγίζει περίπου το 15% του συνόλων εκείνων που δεν καταβάλλουν κανονικά τις δόσεις κάθε μήνα.

Η έρευνα έγινε με πρωτοβουλία των ίδιων των τραπεζών, ενώ τα αποτελέσματα της κοινοποιήθηκαν ήδη στην κυβέρνηση. Ο λόγος αφορά στα «κόκκινα» δάνεια – μαϊμού. Δηλαδή, σε εκείνα που ανήκουν στην κατηγορία των επισφαλών, ενώ κανονικά θα έπρεπε να είναι τακτοποιημένα, όπως εκατοντάδες χιλιάδες άλλα.

Οι κάτοχοι τους, όμως, φροντίζουν να τα αφήνουν… απλήρωτα, γιατί ξέρουν ότι όσο διαρκεί η προστασία από τους πλειστηριασμούς δεν κινδυνεύουν από τίποτα.

Υπολογίζεται ότι σήμερα το ποσοστό αυτών των «κουτοπόνηρων» δανειοληπτών αγγίζει περίπου το 15% του συνόλων εκείνων που δεν καταβάλουν κανονικά τις δόσεις κάθε μήνα.

Σε απόλυτους αριθμούς, φτάνουν στους περίπου 30.000 και είναι αυτοί που με τη σειρά τους οδηγούν όλους τους δανειολήπτες στον Καιάδα των πλειστηριασμών.

Και αυτό γιατί η τρόικα, που υποψιάζεται ότι στη χώρα μας έχει δημιουργηθεί μια «βιομηχανία μπαταχτσήδων», πιέζει για πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών, ώστε να αναγκασθούν οι έχοντες να πληρώσουν.

Και γι’ αυτό ζητά, παράλληλα, από την κυβέρνηση να λάβει την πρόνοια ώστε από αυτόν τον κανόνα να εξαιρεθούν αποκλειστικά όσοι πραγματικά δεν έχουν λεφτά. Οι άλλοι, όμως, θα πρέπει να πληρώσουν όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες.

www.voria.gr

5 σχόλια σχετικά με το “Οι μαϊμού «κόκκινοι» δανειολήπτες οδηγούν στους πλειστηριασμούς”

  1. Βρε δεν αφήνετε τις μαλακίες. Η ίδια η κυβέρνηση του οδηγεί στο να αφήνουν τα δάνειά τους απλήρωτα.

    Όταν κάθε λίγο και λιγάκι, όλοι οι άσχετοι μαλακοπίτουρες πολιτικοί μιλούν για ρυθμίσεις κόκκινων δανείων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι όσοι πληρώνουν κανονικά θα μείνουν στην απέξω και για άλλη μια φορά θα αντιμετωπισθούν σα μαλάκες, τι ακριβώς περιμένετε;

    Καταστραφήκαμε ως χώρα και μυαλό δε βάλαμε. 

    Οι συνήθεις ηλίθιοι που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, θα πληρώσουν το μάρμαρο, ενώ όσοι δεν πληρώνουν θα ωφεληθούν από κάποια ρύθμιση, όπως γίνεται με τα αυθαίρετα, με τους χρωστούμενους φόρους, τις ασφαλιστικές εισφορές και πάει λέγοντας.

    1. Εχω ακούσει απο τον κουμπάρο μου που είναι τραπεζικός αλλα και απο φίλο μου δικηγόρο, τρελλές ιστορίες για άτομα που προσπαθούν να δηλώσουν “πτωχοί” και ζητούν να ενταχθουν στο νόμο Κατσέλη. Ατομα με αρκετα περιουσιακά στοιχεία να ζητούν διαγραφες και ρυθμίσεις με περίσσιο θράσος. Υπήρξε περιστατικό που ο “πτωχός” παρκαρε έξω απο το ειρηνοδικείο ένα πανάκριβό αυτοκίνητο και μεσα το παιζε κακομοίρης! Να γιατί οι μισες αιτήσεις απορρίπτονται! Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει ενας λεπτομερής προδικαστικός ελεγχος ωστε να μην καταλήγουν τετεοιες υποθεσεις στα ειρηνοδικεία και να χειροτερευει η συμφόρηση και να μακραίνουν οι δικάσιμοι. Αν τετοιες περιπτωσεις ελεγχονταν και αποκλειονταν εξαρχής τότε οι ανθρωποι που εχουν πραγματικη αναγκη θα μπορουσαν να δικαστούν σε κάποιο έυλογο χρονικο διαστημα και όχι να περιμενουν το…..2024!!!

  2.  @ GEORGY M
     το αποκλείεις ο “πτωχός” με το πανακριβό αυτοκίνητο, να είναι πράγματι πτωχός και να το χρωστάει ακόμα σε δάνειο?
      Άλλωστε, το αν είναι πτωχός φαίνεται απο τα πραγματικά δεδομένα, περιουσιακά στοιχεία, καταθέσεις, οφ σορ εταιρείες κ.λ.π.
            

    1. Εγώ έχω συγγενικό πρόσωπο, που μέχρι πέρσι εργαζόταν σε ιδιωτική εταιρία , με 3000 και βάλε μισθό.

      Πριν από μια 10ετία, πήρε στεγαστικό δάνειο και με την οικονομική βοήθεια του πατέρα του, έχτισε σπίτι 300 τμ, ενώ παράλληλα αγόρασε ένα ακριβό αυτοκίνητο, άνω των 2000 κυβικών. Δεν χρωστούσε πουθενά αλλού και ήταν πάντα καλοπληρωτής στην ώρα του. Μετά από 12 μήνες άνεργος, με γυναίκα και δυό μικρά παιδιά, τέλειωσαν τα αποθέματα που είχε στην τράπεζα για μια ώρα ανάγκης.

      Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να βγάλει το μήνα, Του τηλεφωνεί η τράπεζα, γιατί αδυνατεί να πληρώσει το στεγαστικό.

      Και φυσικά, αν και θέλει να ξεφορτωθεί το αυτοκίνητο, δεν το πλησιάζει κανένας, λόγω κυβισμού.

      Αυτός, αν τον δει κάποιος απ’ έξω, θα πει ότι είναι απατεώνας πτωχός μαϊμού, αν όμως το γνωρίζεις προσωπικά, ξέρεις ότι είναι ένας τίμιος άνθρωπος, που εργαζόταν 16 ώρες την ημέρα και δεν χρωστούσε ποτέ πουθενά. Έφτασε εκεί που έφτασε, λόγω των άθλιων πολιτικών χειρισμών των κυβερνήσεων.

    2. Εννοείται πως υπάρχουν ρε παιδιά οι περιπτώσεις που λέτε. Δέν θα κατηγορήσουμε ώς απατεώνες όλους τους ανθρώπους που “ξανοιχτηκαν” μια καλύτερη εποχή και θέλησαν να έχουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Για τους πονηρούς μιλάμε…..οι οποιοι δέν είναι λίγοι…..Φυσικα και μπορούν να ερευνηθουν όλες οι παράμετροι όσο αφορα την περιουσία τους κλπ. Το πρόβλημα όμως είναι πως αυτό επιβαρύνει το δικαστήριο και δημιουργει μεγάλες εκκρεμοδικίες σε ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *