Οι δικαστές και οι εισαγγελείς κάνουν μεγάλο λάθος…

Έχετε αντιληφθεί τι κάνουν οι δικαστικοί, ουσιαστικά μετά το καλοκαίρι;
Απεργούν, χρησιμοποιώντας την παραλλαγή «κατεβαίνουμε από την έδρα μετά από κάποια ώρα») και, παρόλα αυτά, πληρώνονται κανονικά! Αντίθετα απ’ ό,τι συμβαίνει με όλους τους άλλους εργαζόμενους όταν απεργούν -σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!

Το εκπληκτικό είναι ότι ο επικεφαλής της Δικαιοσύνης, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Τέντες, αποφάσισε πριν από περίπου ένα μήνα το αυτονόητο, αλλά οι υφιστάμενοί του τον αγνόησαν πανηγυρικά… Εξήγγειλε ότι θα περικόπτονται οι μισθοί των λειτουργών που καθυστερούν δίκες, αλλά οι προϊστάμενοι των Πρωτοδικείων και των Εφετείων αρνούνται να εφαρμόσουν την απόφασή του, με αποτέλεσμα οι πάντες να απεργούν και να αμείβονται κανονικά!
Απίθανα πράγματα…

Προσέξτε: δεν υποστηρίζω τους ανόητους, που ήθελαν να περιληφθούν οι δικαστές και οι εισαγγελείς στο «καζάνι» των δημοσίων υπαλλήλων, ούτε και τους γελοίους λαϊκιστές που δεν θα ησυχάσουν αν δεν βεβαιωθούν ότι ο πρωτοδίκης παίρνει όσα ο ανειδίκευτος εργάτης…

Έχω τη γνώμη ότι οι άνθρωποι της Δικαιοσύνης πρέπει να αμείβονται με τρόπο που διασφαλίζει την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία τους.
Μην ξεχνάμε: ο πανίσχυρος δικαστής ή εισαγγελέας, μόλις κατέβει απ’ την έδρα και ξεκινήσει για το σπίτι του, γίνεται ένας από εμάς.
Πώς θα προστατεύσει τον εαυτό του από οργανωμένες συμμορίες φονιάδων και εκβιαστών;
Πώς θα είναι σίγουρος ότι δεν θα του κάψουν το σπίτι και δεν θα τρομοκρατήσουν ή και απαγάγουν τα παιδιά του;

Όλα αυτά τα συνυπολογίζω στη σκέψη μου.
Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύει και να περιποιεί τιμή στους ανθρώπους που αποδιδουν δίκαιο, μέσα σε δραματικά δύσκολες συνθήκες.
Ξέρω ότι έχει μειωθεί ο μισθός των δικαστών και εισαγγελέων, σε απαράδεκτο βαθμό. Ας σκεφτούν, όμως, και εκείνοι ότι η χώρα χρεοκόπησε.
Δεν υπάρχει κανείς να τους πληρώσει -παρά μόνον εμείς, οι υπόλοιποι εργαζόμενοι που ομοίως έχουμε χάσει πάνω απ’ το 50% των εισοδημάτων μας…

Άρα; Μόνον η κοινωνική αλληλεγγύη μπορεί να φέρει σε λογαριασμό τα πράγματα… Η παγίωση της κοινωνικής αδικίας μόνο δεινά θα φέρει… Ας το έχουν αυτό υπόψιν οι δικαστές μας …

Με ένα εκατομύριο τριακόσιες χιλιάδες ανέργους και με τους (ακόμη) εργαζόμενους να έχουν χάσει πάνω από τη μισή αγοραστική τους δύναμη, μήπως οι λειτουργοί της Θέμιδας είναι lost in space;;;

www.aixmi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *