Ξένες τράπεζες πωλούν τα δάνεια τους

Μπορεί οι ελληνικές τράπεζες να μην πωλούν ακόμα επισφαλή δάνεια τους, κρίνοντας ότι οι τιμές που τους προσφέρονται είναι πολύ κατώτερες του αναμενόμενου, ωστόσο ο κανόνας δεν δείχνει να ισχύει και για τις ξένες τράπεζες που δραστηριοποιούνται εντός ελληνικών ορίων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα πακέτα δανείων τους πωλούν αυτή τη στιγμή τρία τέτοια ιδρύματα, αλλά με μια διαφορά: δεν είναι στο σύνολο τους «κόκκινα». Δηλαδή, πολλά από αυτά είναι καλά (δηλαδή τακτοποιούνται κανονικά), γεγονός που καθιστά αυτές τις αγοραπωλησίες εξαιρετικά περίεργες. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι… προαναγγέλλουν και άλλες τραπεζικές αποχωρήσεις ξένων παικτών από την ελληνική αγορά.

Η Voria.gr επικοινώνησε με μία από αυτές τις τράπεζες, η οποία αφού επιβεβαίωσε τις πωλήσεις, διευκρίνισε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι φεύγουμε κιόλας από την Ελλάδα». Και πρόσθεσε: «απλώς βρίσκουμε καλές τιμές για να πουλήσουμε και δεν χάνουμε την ευκαιρία». Ωστόσο, οι φήμες στην αγορά επιμένουν ότι «κάτι» ετοιμάζεται, για τουλάχιστον μία από αυτές. Απλά είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί κιόλας.

voria.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *