Μισθό 300€ ζητούν οι πολυεθνικές…

Νόμο για μισθό 300 ευρώ το μήνα ζήτησαν πολυθενικές εταιρείες, προκειμένου να προσλάβουν νέους ανέργους.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, εκπρόσωποι 11 πολυεθνικών εταιρειών ζήτησαν από τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, να δοθεί νομοθετικά η δυνατότητα να προσλαμβάνουν νέους άνεργους με μισθούς 300 ευρώ το μήνα για μερική απασχόληση, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος μιας πολυεθνικής ζυμαρικών, στη σύσκεψη που έγινε πριν από λίγες ημέρες είπε μεταξύ άλλων στον κ. Χατζηδάκη: «Σε μια χώρα όπου η ανεργία στους νέους έχει φτάσει σε απίστευτα επίπεδα, δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί πρέπει να υπάρχει η δέσμευση του κατώτατου ημερομισθίου».

Οι εκπρόσωποι των 11 πολυεθνικών εταιρειών επισήμαναν ότι εκτός από τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, τη μείωση του κόστους της ενέργειας και την απλοποίηση των διαδικασιών για τις παραγωγικές δραστηριότητες οι εκπρόσωποι των πολυεθνικών έθεσαν θέμα μείωσης των ημερομισθίων στην Ελλάδα.

«Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα» φέρεται να απάντησε ο Κωστής Χατζηδάκης και υποσχέθηκε να ενημερώσει τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Μισθό 300€ ζητούν οι πολυεθνικές…”

  1. Να δούμε τί μισθό θα δίνουν σε λίγο στους Αμερικάνους… Διαβάστε για τη νέα φούσκα της εκεί οικονομίας.
    Σχεδόν 1 τρισ. δολάρια σε φοιτητικά δάνεια χρωστούν οι Αμερικανοί, και αυτό την ώρα που τελειώνοντας από τις ακριβοπληρωμένες σπουδές τους, εισέρχονται στη χειρότερη αγορά εργασίας των τελευταίων 20 χρόνων.
    Τώρα, μια νέα μελέτη της Federal Reserve της Νέας Υόρκης προειδοποιεί ότι τα φοιτητικά δάνεια απειλούν ολόκληρη την αμερικανική οικονομία. Και αυτό γιατί στερούν από την αγορά ακινήτων τη μεγαλύτερη τάξη των νέων αγοραστών: Τους νέους απόφοιτους πανεπιστημίου.
    Τα στοιχεία για τα φοιτητικά δάνεια προκαλούν σοκ. Ο αριθμός των Αμερικανών που χρωστούν εξαιτίας των σπουδών τους ανέρχεται σε 40 εκατ. άτομα, με το μέσο δανειολήπτη να χρωστά 25.000 δολάρια. Περίπου 6,7 εκατ. από αυτούς, ή ποσοστό 17%, εμφανίζει καθυστέρηση τουλάχιστον τριών μηνών στην αποπληρωμή του φοιτητικού του δανείου.
    Πρακτικά, οι ΗΠΑ δημιουργούν μια νέα γενιά υπερχρεωμένων και χρεοκοπημένων νέων, οι οποίοι δεν μπορούν να λάβουν πια κανενός είδους δάνειο. Και ειδικά στεγαστικό.
    Το 2005, σχεδόν το 9% των Αμερικανών ηλικίας 25-30 ετών, με φοιτητικό δάνειο, έπαιρνε και στεγαστικό δάνειο. Όμως, πέρυσι, το αντίστοιχο ποσοστό έπεσε στο 4%.
    Και αυτό, την ώρα που οι ελπίδες για ανάκαμψη της αμερικανικής αγοράς ακινήτων μετά το σκάσιμο της φούσκας, στηρίζονται ακριβώς σε τέτοιους ανθρώπους. Σε αυτούς που έκαναν μία μεγάλη επένδυση στις σπουδές τους, με την ελπίδα μιας καλής θέσης εργασίας.
    Οι επιπτώσεις είναι ήδη εμφανείς. Πρόσφατη μελέτη του ινστιτούτου Pew Research Center διαπίστωσε ότι οι εκπρόσωποι της γενιάς των “millennials” που έχουν το δικό τους σπίτι μειώθηκαν από το 40% στο 34%, κατά τη διάρκεια της ύφεσης.
    [Πηγή newmoney.gr]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *