Μείωση 40% στις τιμές των ακινήτων σε 4 χρόνια

Η «κάτω βόλτα» της ελληνικής αγοράς ακινήτων συνεχίζεται απρόσκοπτη. Σύμφωνα με τις προβλέψεις μεγάλων ξένων οίκων, κατά την επόμενη διετία, ο συγκεκριμένος κλάδος πρόκειται να υποχωρήσει περαιτέρω κι αν πιστέψει κανείς τους αναλυτές του διεθνούς οίκου αξιολόγησης Fitch (ο οποίος κάνει και τέτοιου είδους εκτιμήσεις), στην περίπτωση της ελληνικής αγοράς, η υποχώρηση των τιμών μπορεί και να προσεγγίσει στο 17% με 18% μέχρι το 2014.

Η εξέλιξη αυτή λίγο απέχει από το να χαρακτηριστεί καταστροφική για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στην Ελλάδα. Κι αυτό γιατί ήδη, την τελευταία διετία, εξαιτίας της κρίσης και πάλι, υπολογίζεται ότι είδαν τις τιμές της αγοράς να υποχωρούν κατά περίπου 20%.

Όπερ σημαίνει ότι αν έρθει να προστεθεί άλλο ένα 17%, τότε, αμέσως – αμέσως, μιλάμε για μια συνολική απώλεια περιουσιακών στοιχείων της τάξης του 40% περίπου. Δηλαδή, σχεδόν τη μισή αξία από την περιουσία που είχαν όταν ξεκίναγε αυτός ο πτωτικός κύκλος που οδήγησε στη σημερινή οικτρή οικονομική κατάσταση.

Το χειρότερο απ’ όλα δε είναι ότι από πουθενά δεν προκύπτει πως αυτή η πτώση κάποια στιγμή θα τερματισθεί και θα μπει ένα τέλος σε αυτή τη ζημία που έχουν υποστεί δεκάδες χιλιάδες Έλληνες.

www.voria.gr

3 σχόλια σχετικά με το “Μείωση 40% στις τιμές των ακινήτων σε 4 χρόνια”

    1. Ειναι απλο ρε beg.
      Συντομα, απλα θα φυγουμε απο το Ευρω και θα αλλαξουν τα παντα.
      Μολις φυγουμε θα γινει μια αντιστοιχια του Ευρω με τις “νεες δραχμες”. Αυτο σημαινει οτι ολα τα υπαρχοντα δανεια θα γινουν σε δραχμες.
      Επειδη ομως η δραχμη θα ειναι πληθωριστικη τοτε το δανειο θα χανει συνεχεια την αξια του γιατι στο πατελονι σου θα εχεις πολλες δραχμες ενω η ονομαστικη αξια του δανειου θα μενει ως εχει.
      Αρα, καποια στιγμη θα ειναι ευκολο να πληρωνεις δοσεις (αν το επιλεξεις βεβαια) αλλα και να ζεις.
      Κατι τετοιο εχει συμβει και στο παρελθον οταν οι πατεραδες μας πληρωνανε ας πουμε 120 δραχμες δοση δανειου ενω το μηνιατικο ηταν 30.000 δραχμες.
      Οταν το ειχε παρει το δανειο ομως ο παππους της παραπανω ιστοριας επερνε τρεις κι εξηντα στη δεκαετια του ’60 και του ’70.
      Με τα χρονια η δραχμη υποτιμηθηκε και εφτασε να παιρνει πολλες δραχμες ενω το δανειο μετρουσε δοση οπως εγραφε η συμβαση.
       
      Οποτε, ειτε πληρωνεις ειτε οχι στις μερες μας … δεν νομιζω να εχει καμια σημασια οταν θα γινουν ολα τα παραπανω.
       
       

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *