Μέχρι τέλος Οκτωβρίου οι κινητοποιήσεις των δικαστικών

Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις των διοικητικών δικαστών, μετά από απόφαση της σημερινής έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών.

Όπως αποφάσισαν μάλιστα οι δικαστικοί, στις 30 του μήνα θα συγκληθεί εκ νέου Γενική Συνέλευση για να καθορίσουν την περαιτέρω δράση τους.

Έτσι, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, παρατείνεται ηαυτεπάγγελτη αναβολή της συζήτησης όλων των υποθέσεων που εκδικάζονται στα Διοικητικά Πρωτοδικεία και Εφετεία της χώρας. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται αποφάσεις για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Στο ίδιο πλαίσιο οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισαν την παράταση των κινητοποιήσεών τους έως τις 20 Οκτωβρίου αντί για τις 7 Οκτωβρίου που έληγαν κανονικά.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), σε ανακοίνωσή της, απαντώντας ουσιαστικά στον προϊστάμενο της Επιθεώρησης των Δικαστηρίων, αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Γεώργιο Χρυσικό, τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν να ζητηθούν ευθύνες από τους δικαστικούς λειτουργούς για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις«.

Πριν από τρεις μέρες ο κ. Χρυσικός απέστειλε στους προϊσταμένους των δικαστηρίων της χώραςέγγραφο με το οποίο ζητάει «λίστα» με τα ονόματα των δικαστών που κατεβαίνουν από την έδρα, από τις 10 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου (3 μ.μ.), σύμφωνα με τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Δικαστικών Ενώσεων (εκτός του Συμβουλίου της Επικρατείας).

www.tsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *