ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: «Οχι» του ΣΥΡΙΖΑ στις ρυθμίσεις της ΤτΕ – Οι τράπεζες εκβιάζουν τους δανειολήπτες

Τη δημιουργία ενός δημόσιου φορέα στον οποίο θα μεταφερθούν σε μειωμένες τιμές αναγκαστικά όλα τα μη-εξυπηρετούμενων στεγαστικά και επαγγελματικά δάνεια και θα διευθετηθούν αυστηρά με κοινωνικά κριτήρια, προτείνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης.

Παράλληλα εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση,  αναφορικά με το πλαίσιο της Τράπεζας της Ελλάδος για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων.

Όπως αναφέρει στη δήλωσή του: «Στις 16 Ιουνίου δόθηκε στη δημοσιότητα το ΦΕΚ σχετικά με το πλαίσιο διαχείρισης μη-εξυπηρετούμενων δανείων από την Τράπεζα της Ελλάδος. Πρόκειται για μια πρόχειρη μεταφορά του Ιρλανδικού μοντέλου με τις τράπεζες να διατηρούν τον απόλυτο έλεγχο στη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων. Οι δανειολήπτες παραμένουν έκθετοι σε εκβιαστικά διλήμματα των τραπεζών καθώς διατηρείται το δικαίωμα μεταπώλησης των δανείων σε κερδοσκοπικές εταιρίες και απειλείται η ιδιοκτησία επί της πρώτης κατοικίας.

Μόνο η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται την οριστική επίλυση του προβλήματος με την δημιουργία ενός δημόσιου φορέα στον οποίο θα μεταφερθούν σε μειωμένες τιμές αναγκαστικά όλα τα μη-εξυπηρετούμενα στεγαστικά και επαγγελματικά δάνεια και θα διευθετηθούν αυστηρά με κοινωνικά κριτήρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *