Κι όμως, όσο και αν δεν το πιστεύετε, κάποια ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

Γράφει ο Στρατής Μοζίδης

Πριν λίγες ημέρες βρέθηκα σε ένα φιλικό σπίτι. Η συζήτηση όπως ήταν φυσικό δεν μπορούσε να ξεφύγει από τα θέματα της επικαιρότητας. Ο Γιώργος και ο πεθερός του ο Δημήτρης είχαν λάβει το ίδιο πρωί τα εκκαθαριστικά σημειώματα της εφορίας όσον αφορά τη δήλωση εισοδήματος.

Ο Γιώργος είναι ιδιωτικός υπάλληλος ενώ η σύζυγός του δεν εργάζεται. Τα πεθερικά του είναι συνταξιούχοι.

Στο μεν Γιώργο το ραβασάκι αναγράφει ένα ποσό περίπου στα € 2.600,00 πέρα από τον ήδη παρακρατημένο ΦΜΥ, ενώ τα πεθερικά του υπέστησαν σοκ όταν στο δικό τους σημείωμα αντίκρυσαν έναν αριθμό που ξεπερνούσε τις € 3.500,00.

Σε ολά αυτά θα πρέπει να προσθέσουν όπως μου έλεγαν το ΕΤΑΚ, το ΦΜΑΠ του 2010+2011 καθώς και το φετινό χαράτσι. Αθροιστικά θα ξεπεράσουν τις €10.000,00. Ίσως αγγίξουν και τις € 11.000,00.

Δε γνωρίζω τι θα κάνουν με τα χαράτσια αυτά. Ξέρω όμως πως δε θα κάνουν κάτι άλλο το οποίο σχεδίαζαν.

Τι;

Ο Γιώργος σκεπτόταν να αντικαταστήσει το 20ετιας αυτοκίνητό του με ένα άλλο καινούριο. Το αμάξι άλλωστε πάλιωσε και όλο του βγάζει λυπητερές. Είχε κάνει τους υπολογισμούς του και σκεπτόταν ότι μπορούσε να διαθέσει περίπου 12.000,00-13.000,00 ενώ ο Δημήτρης που πάντα στήριζε το ζευγάρι, θα τον βοηθούσε κι αυτός. Είχαν μάλιστα επισκεφθεί και την αντιπροσωπεία αυτοκινήτων δύο-τρεις φορές.

Τελικώς ήρθαν τα εκκαθαριστικά και ο Γιώργος πήρε όλα τα φυλλάδια της αντιπροσωπείας και με ένα αίσθημα οργής συνοδευόμενο από το άι σιχτίρ τα πέταξε στην ανακύκλωση.

Τα 12.000,00-13.000,00 του Γιώργου και του Δημήτρη (και πιθανώς και άλλων Γιώργηδων και Δημήτρηδων) που θα έπεφταν στην αγορά και την πραγματική οικονομία, θα συντελούσαν στη μισθοδοσία υπαλλήλων, την αύξηση των κερδών ή περιορισμό της ζημιάς της αντιπροσωπείας και τη βιωσιμότητά της, θα πέσουν στον Καιάδα της ελληνικής οικονομίας και κρατικής διαχείρισης.

Τα 12.000,00-13.000,00 που θα έπιαναν εν ολίγοις τόπο, θα πάνε τελικά -μεταφορικά όμως μόνο- υπέρ πίστεως και πατρίδος.

Κάποια λεφτά λοιπόν υπάρχουν. Αλλά…

[sc:Πηγή id=”http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2012/06/blog-post_7144.html” ]

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *