Κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να εισπράξουν και σκέφτονται ρυθμίσεις

Μην νομίζετε ότι τους έπιασε ο πόνος για τον κόσμο που δεν έχει να πληρώσει, αλλά για το γεγονός ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν και ξεκινούν αγώνα δρόμου να στραγγίσουν και πάλι τον κόσμο, σχεδιάζοντας, όχι μείωση φόρων, αλλά ρυθμίσεις για την αποπληρωμή τους.

Ανάσα στα χρεωμένα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις προτίθεται να δώσει το υπουργείο Οικονομικών με νέα ρύθμιση απολύτως προσαρμοσμένη στην οικονομική τους κατάσταση. Αυτό αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

Η πρωτοβουλία αναλαμβάνεται σε μια προσπάθεια να περιορίσει το Δημόσιο την εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, συνέπεια της οικονομικής κρίσης, εφαρμόζοντας σύγχρονα εργαλεία διακανονισμού οφειλών, όπως αυτά που χρησιμοποιούν οι τράπεζες, έτσι ώστε να καμφθούν οι ενστάσεις τη τρόικας.

Επίσης, ο κ. Θεοχάρης προαναγγέλλει τη διαγραφή των χρεών που θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης αλλά και μειώσεις προσαυξήσεων και επιτοκίων, με στόχο να αποφευχθεί η εκποίηση περιουσιακών στοιχείων των φορολογούμενων.

olympia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *