Η μια γκάφα μετά την άλλη στο υπουργείο Οικονομικών

Όταν γίνεται ένα λάθος, λες δεν πειράζει θα διορθωθεί. Όταν γίνεται δεύτερο αρχίζεις να υποπτεύεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά. Στο τρίτο λάθος, είσαι σίγουρος. Υπάρχει μεγάλη ανικανότητα. Ή αλλιώς, κάποιοι στην κυβέρνηση βάλθηκαν να φέρουν τον Τσίπρα μια ώρα αρχύτερα στο Μαξίμου.

Η πρώτη ήταν οι έφοδοι στα σπίτια που δηλώνονται ως επαγγελματικοί χώροι, χωρίς άδεια εισαγγελέα. Το πήραν πίσω γιατί κατάλαβαν ότι πρόκειται περί τεράστιας ανοησίας που θα οδηγούσε σε άγριο ξύλο μεταξύ εφοριακών και φορολογούμενων.

Η δεύτερη ήταν όταν αποφάσισαν ότι θα κατάσχουν καταθέσεις και ακίνητα ακόμη και για μη ληξιπρόθεσμα χρέη, απλά αναλύοντας το φορολογικό προφίλ του καθενός. Το πήραν πίσω διότι πρόκειται περί μνημειώδους βλακείας.

Τώρα έρχεται και τρίτο χτύπημα για να αποδειχθεί ότι οι έχοντες την ευθύνη στα φορολογικά, δηλαδή οι κ. Μαυραγάνης και Θεοχάρης, πρέπει να ρίξουν λόττο αυτές τις ημέρες. Τόσες γκάφες μαζί δε μπορεί, θα έχουν ρέντα.

Το νέο… κόλπο λέει ότι εάν μια εταιρεία δεν αποδίδει ΦΠΑ άνω των 150.000 ευρώ, εάν έχει κάνει συναλλαγές με πλαστά ή εικονικά στοιχεία άνω των 300.000 ευρώ οι φορολογικές αρχές θα έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν στη δέσμευση του 50% όλων ανεξαιρέτως των τραπεζικών λογαριασμών.

Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη διαχωρισμού των λογαριασμών και έτσι εργαζόμενοι και προμηθευτές μπορεί να μείνουν απλήρωτοι διότι μπορεί η μισθοδοσία να κατασχεθεί ενώ μέχρι σήμερα καταβάλλεται κανονικά ακόμη και αν η επιχείρηση έχει εντοπισθεί να φοροδιαφεύγει.

Δηλαδή, αν το λαμόγιο ο επιχειρηματίας δεν πληρώνει φόρους τότε ο υπάλληλος θα πεινάσει αφού κάποιος ανόητος θα δώσει εντολή να δεσμευτεί η μισθοδοσία του. Μα καλά, ξέρουν τι κάνουν στην κυβέρνηση; Ούτε το πιο βασικό δεν μπορούν να κάνουν εκεί στο Μαξίμου; Δηλαδή να διαχειριστούν επικοινωνιακά την επιβίωσή τους; Διότι με τέτοια σχέδια που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, καλύτερα να τα μαζεύουν από τώρα και να προετοιμάζονται. Μην πάθουν και κανένα σοκ που χάνουν την εξουσία.

www.antinews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *