Δανειολήπτες προσοχή στις νέες συμβάσεις των τραπεζών

Δανειολήπτες, δώστε προσοχή στις πιέσεις των τραπεζών για ρυθμίσεις δανείων και για νέες συμβάσεις διότι θα πληρώσετε ή καλύτερα θα πληρώσετε και θα χρωστάτε περισσότερα από ότι υπολογίζετε.
Ο Σύλλογός μας ξεμπροστιάζει τις τράπεζες για δύο νέα κόλπα που κατά κόρον χρησιμοποιούν με τις ευλογίες της εγχώριας διεφθαρμένης πολιτικοοικονομικής εξουσίας.

Οι τράπεζες επισημάνουν τρίμηνη καθυστέρηση στην καταβολή των δόσεων του οποιονδήποτε δανείου και αρχίζουν την έρευνα για την περιουσιακή κατάσταση του δανειολήπτη. Αν διαπιστώσουν ότι ο δανειολήπτης διαθέτει ακίνητη περιουσία, με αγοραστικό ενδιαφέρον, αρχίζουν την παραγωγή διωκτικών μέτρων, (μονομερή κλείσιμο της σύμβασης, καταγγελία αυτής, έκδοση Διαταγής πληρωμής, κατάσχεση , πλειστηριασμό ) χωρίς να εξετάζουν αν ο δανειολήπτης διαθέτει εισόδημα ή αν είναι άπορος, δηλαδή δεν δίνουν καμία σημασία στην αδυναμία ύπαρξης εισοδήματος, π.χ λόγω ανεργίας, ασθένειας κ.λ.π

Για τον δανειολήπτη που δεν έχει ούτε εισόδημα από καμία πηγή, ούτε περιουσιακό στοιχείο, οι τράπεζες ασκούν πιέσεις του τύπου «αν δεν έρθετε για ρύθμιση θα το καταγγείλουμε κλπ.» ή «ελάτε να ρυθμίσουμε το δάνειο σας π.χ δύο χρόνια χωρίς τόκους, ή θα πληρώνετε μόνο τόκους κ.λ.π.».

Ποιοι είναι οι στόχοι των τραπεζιτών με αυτά τα δύο κόλπα;

Στοχεύουν να υποχρεώσουν τον δανειολήπτη να αναγνωρίσει την επιπλέον οφειλή που ψευδώς αυτές ισχυρίζονται ότι έχει. Αν τυχόν ο δανειολήπτης αναγνωρίσει την οφελή, χάνει πολλά νομικά δικαιώματα.

Ο δανειολήπτης θα πρέπει να μην δέχεται καμιά ρύθμιση ,αν δεν πάρει αντίγραφο της σύμβασης πρώτα και πριν την υπογράψει να απευθυνθεί στον Σύλλογό μας ή σε άλλη ένωση καταναλωτών ή στο δικηγόρο του για να εξετάσει εάν οι όροι που καλείται να υπογράψει, ενέχουν καταχρηστικότητα.

Αν οι ρυθμίσεις δεν είναι όπως ο δανειολήπτης επιθυμεί ,δηλαδή η αποπληρωμή των δανείων σας δεν είναι στα δικά του μέτρα, οφείλει να εξετάσει τους βασικούς όρους π.χ τόκο, επιμήκυνση χρόνου , μείωση δόσης κ.α και να μην τις υπογράψει.

Αν οι τράπεζες αρνηθούν να του δώσουν αντίγραφο, ο δανειολήπτης δεν πρέπει να υπογράψει τίποτα.

Επομένως, οι δανειολήπτες δεν θα πρέπει να πηγαίνουν στις τράπεζες ως αμνοί προς σφαγή, δηλαδή ανενημέρωτοι, αλλά πρέπει να είναι ενημερωμένοι για τα δικαιώματά τους.

danioliptes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *