Βρέχει ρυθμίσεις δανείων στις τράπεζες

Κοντά στο ένα εκατομμύριο υπολογίζεται σήμερα ότι έχουν φτάσει τα δάνεια σε ρύθμιση από τις τράπεζες. Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ, που ποτέ άλλοτε δεν είχε κάνει την «εμφάνιση» του επί ελληνικού εδάφους και σε κάθε περίπτωση αποδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο το μέγεθος του πιστωτικού προβλήματος που υπάρχει στη χώρα μας.

Προκειμένου να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, αρκεί να σημειωθεί ότι το επόμενο διάστημα κι αυτό το ρεκόρ θα καταρριφθεί και μάλιστα με σχετική ευκολία. Ο λόγος; Τα δάνεια σε ρύθμιση υπολογίζεται ότι αυξάνουν με έναν ρυθμό της τάξης του 10%. Αν αυτή η «ροή» συνεχισθεί και κατά τη διάρκεια του 2014, τότε, μοιραία ο πήχης του ενός εκατομμυρίου θα «πέσει».

Τα περισσότερα, υπό ρύθμιση δάνεια, ανήκουν στην κατηγορία των καταναλωτικών, όπερ σημαίνει ότι τα μέσα υπόλοιπα τους είναι χαμηλά και κατά συνέπεια, αντιμετωπίσιμα. Ωστόσο, το τελευταίο 18μηνο αυξάνουν επικίνδυνα και τα στεγαστικά που μπαίνουν στο ίδιο καθεστώς, με αποτέλεσμα τα μέσα υπόλοιπα σε αυτή την περίπτωση να αυξάνουν επικινδύνως. Κι αυτό είναι που έχει χτυπήσει σαν καμπανάκι στα αυτιά των τραπεζιτών, οι οποίοι βρίσκονται προς αναζήτηση λύσεων με τους πελάτες τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *