«Ανάσα» ζητάνε από τα δάνεια οι Λιμενικοί

Σε απόγνωση βυθίζονται στελέχη του Λιμενικού Σώματος από το διαρκές «ψαλίδισμα» αποδοχών και τις δόσεις των δανείων, που «τρέχουν» και αναζητούν τρόπους για ρύθμιση των δανείων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού ΛΣ (ΠΟΕΠΛΣ) έχει ήδη απευθυνθεί και έλαβε θετική απάντηση από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο  ενώ η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών ΛΣ (ΠΕΑΛΣ) ζητάει την παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη προς τις τράπεζες για να γίνει μια ρύθμιση δανείων.

«Ως γνωστόν, με τα τελευταία ψηφισθέντα άδικα, άνισα, άναρχα, επώδυνα ισοπεδωτικά, οικονομικά μέτρα που ελήφθησαν σε βάρος των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, οι αποδοχές μας καταβαραθρώθηκαν, με αποτέλεσμα πλέον για πολλούς να υφίσταται ζήτημα επιβίωσης.

Αδιάψευστος μάρτυρας της ως άνω περιγραφόμενης κατάστασης, τα τελευταία εκκαθαριστικά σημειώματα που μας απεστάλησαν τον προηγούμενο μήνα και φανερώνουν το μέγεθος του προβλήματος», αναφέρει η ΠΕΑΛΣ, στο έγγραφο προς τον υπουργό. Και επισημαίνει:

«Εάν σε αυτές τις περικοπές, για τους επόμενους μήνες, συνυπολογίσουμε και τις αναδρομικές περικοπές, που θα συμπεριληφθούν στα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα που θα μας αποσταλούν, αντιλαμβανόσαστε ότι μιλούμε για μια «καφκική» πραγματικότητα.

Κυριολεκτικά, οικογένειες θα βρεθούν σε πλήρη αδυναμία να ανταποκριθούν σε συμβατικές υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει έναντι τρίτων, υπολογίζοντας σε αυτά βέβαια που «ελάμβαναν» και όχι σε αυτά που τους «βρήκαν».

Κυρίαρχο ρόλο στις υποχρεώσεις τους αποτελούν οι αποπληρωμές δανείων προς τις τράπεζες. Οι έως σήμερα αποφάσεις ολίγων πιστωτικών ιδρυμάτων για το θέμα, δεν ικανοποιούν και δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα ουσιαστικά, πολύ περισσότερο δε, μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις».

Με αυτά τα δεδομένα η ΠΕΑΛΣ ζήτησε να αναληφθεί πρωτοβουλία «προς την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ώστε να ανοίξει διάλογος με το Υπουργείο και να βρεθούν λύσεις που θα ανακουφίσουν τα χιλιάδες στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που έχουν πάρει δάνειο από τις Τράπεζες και λόγω των περικοπών των αποδοχών τους, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα εξυπηρέτησης των προβλεπόμενων δόσεων και συνολικότερα αποπληρωμής των δανείων τους.

Προτείνεται ενδεικτικά:
α. Η μείωση του ποσού της εκάστοτε καταβαλλόμενης δόσης, με ανάλογη άτοκη επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου.
β. Η μείωση του επιτοκίου χορηγήσεως του δανείου, στο μέρος εκείνο που αφορά το περιθώριο κέρδους της Τράπεζας (spread)».

Pireas2day

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *