Αλέξη… έχεις σκεφτεί το σενάριο κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας;

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας

Είναι πια σίγουρο ότι…ο κύριος Τσίπρας με το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ λογαριάζει χωρίς το ξενοδόχο δίνοντας ερμηνείες κατά το δοκούν κυρίως αρεστές αλλά χωρίς ίχνος ψυχρής οικονομικής πραγματικότητας…έτσι πολύ εύκολα περνά από την «καταγγελία» στην «επιλεκτική διαπραγμάτευση» του μνημονίου δίνοντας ουσιαστικά την ελπίδα ότι θα συνεργαστεί με τους εταίρους μας και θα παραμείνει στο Ευρώ!

Τεχνικά…οι δηλώσεις αυτές είναι ανέφικτο να συμβούν και να υλοποιηθούν στην ……….πράξη αφού οι δανειστές μας έχουν ήδη στα χέρια τους το κείμενο του μνημονίου και δεν υπάρχει διάθεση για επαναδιαπραγμάτευση των όρων και μάλιστα με κόμμα που κινδυνολογεί προεκλογικά στα της οικονομίας!

Μάλλον πιο συγκεκριμένα…ακούνε ΣΥΡΙΖΑ και Ελλάδα και περιμένουν την επαναφορά της δραχμής και της κατάρρευσης εάν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ταυτόχρονη έξοδο από την Ευρωζώνη!

Άρα…η άλλη πλευρά μάλλον μας δείχνει την πόρτα εξόδου που όμως ο κύριος Τσίπρας δεν θέλει να δει διότι προτιμά να είναι εκλογικά ευχάριστος παρά εκλογικά δυσάρεστος αποτυπώνοντας την αλήθεια στον Ελληνικό λαό!

Πέραν αυτών ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται… ως εγγυητής της παραμονής της χώρας στο ευρώ τονίζοντας ότι αναλαμβάνει την ευθύνη και «εγγυόμαστε να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Επιπροσθέτως… επιχειρεί να αντιστρέψει το δίλημμα που θέτει η ΝΔ ταυτίζοντας το πρόγραμμα της Κουμουνδούρου με την δραχμή, λέγοντας ότι «ο ελληνικός λαός στις 17 Ιουνίου θα επιλέξει: Ή το Μνημόνιο, που οδηγεί την Ελλάδα σε οικειοθελή αποχώρηση από την Ευρωζώνη. Ή το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που εγγυάται τη συμμετοχή της στο ευρώ και την έξοδο της χώρας από την κρίση»!

Επιτέθηκε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας…ότι έχουν επενδύσει τις τελευταίες τους ελπίδες «Στη στρατηγική του φόβου και της ανασφάλειας» και σημείωσε ότι «Στις 18 Ιουνίου η Ελλάδα δεν θα είναι ακυβέρνητη. Ακυβέρνητη πολιτεία, έρμαιο των δανειστών της, ήταν η χώρα μας τα τελευταία δύο χρόνια.

Στις 18 Ιουνίου η Ελλάδα θα έχει κυβέρνηση της Αριστεράς.

Κυβέρνηση που θα απαλλάξει το λαό και τον τόπο από το Μνημόνιο της καταστροφής»!!!

Μόνο…που ο κύριος Τσίπρας δεν απαντά ακόμη… πώς θα εφαρμόσει όλα τα παραπάνω;
Είναι… εφικτά και εφαρμόσιμα τεχνικά με τους εταίρους μας;
Πώς… από ακύρωση του μνημονίου τώρα μιλά για επαναδιαπραγμάτευση;
Πώς…θα παραμείνουμε στο Ευρώ και δεν θα περάσουμε αναγκαστικά στη δραχμή;
Είναι…δυνατόν να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη από μόνη μας;

Μάλλον… ο κύριος Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σκεφτεί το σενάριο κατάρρευσης της Ελληνικής Οικονομίας!

Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης

kafeneio-gr.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *