“Βλέπει” έξοδο της Ελλάδας από ΕΕ

Την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη “βλέπει” ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, σε περίπτωση αποτυχίας της χώρας να εκπληρώσει όλους του όρους που έχουν τεθεί από την Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο Λικ Φρίντεν, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια του Ατλαντικού Συμβουλίου στην Ουάσιγκτον, ανέφερε ότι οι αγορές έχουν προσαρμοστεί ενώ έχουν δημιουργηθεί μηχανισμοί προστασίας στην Ευρώπη για περιορισμό της χρηματοπιστωτικής ζημίας, σε περίπτωση που η Ελλάδα αποφασίσει να προχωρήσει σε στάση πληρωμών και να εγκαταλείψει τη νομισματική ένωση.

Ο κ.Φρίντεν υποστήριξε ότι στόχος είναι να διατηρηθεί ακέραια η Ευρωζώνη, με όλα τα μέλη της, αλλά αυτό εξαρτάται από την Ελλάδα σήμερα, όπως χαρακτηριστικά είπε. Γνωρίζει πόσο δύσκολο είναι για τον ελληνικό λαό η εφαρμογή των όρων που έχει θέσει η Ευρώπη και το ΔΝΤ, τόνισε ο κ. Φρίντεν, όμως “εάν δεν το κάνουν αποκλείουν εαυτούς από την Ευρωζώνη” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: “Οι συνέπειες για τις άλλες χώρες τώρα θα είναι λιγότερο σημαντικές απ’ ό,τι ένα χρόνο πριν”.

Αναφερόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup την Τετάρτη, είπε ότι θα απαιτήσει σαφήνεια από την Αθήνα και λεπτομέρειες, για τον τρόπο που θα εφαρμόσει τα νέα μέτρα, όχι μόνο τώρα αλλά και μετά τις επικείμενες εκλογές.

Η Ελλάδα μπορεί να αποφασίσει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη παρά να εφαρμόσει τα αυστηρά μέτρα, σημείωσε ο κ. Φρίντεν και πρόσθεσε ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ίσως δώσει την ευκαιρία στη χώρα για μια νέα αρχή, αλλά αυτό “δεν είναι το σενάριο που θα προτιμούσα” κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου.

www.megatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *