Αθάνατο ελληνικό κράτος

Σήμερα επισκέφθηκα συγγενικό μου πρόσωπο, πολιτικό μηχανικό και αφού συζητήσαμε περί «ανέμων και υδάτων», με πληροφόρησε για μια διαδικασία που προβλέπεται, προκειμένου κάποιος να κάνει μικροεργασίες σε ακίνητό του.

Συγκεκριμένα, για μια σειρά από μικροεργασίες, απαιτείται ο πολίτης να πάει σε τεχνικό γραφείο, όπου ο πολιτικός μηχανικός θα συντάξει κάποια έγγραφα, θα τα υποβάλλει στην αρμόδια κρατική υπηρεσία για θεώρηση και στο τέλος θα τα κοινοποιήσει στην αστυνομία. Αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, μετά από 48 ώρες μπορεί να ξεκινήσει τις εργασίες. 

Το όμορφο της υπόθεσης είναι ότι αυτή η διαδικασία θα στοιχίσει στον πολίτη 300-500 ευρώ, κατά περίπτωση. Αν δεν την τηρήσει και ξεκινήσει τις εργασίες, εφόσον υπάρξει καταγγελία από τον «κακό γείτονα» και έλθει η πολεοδομία για έλεγχο, θα τσιμπήσει προστιματάκι τουλάχιστον 500 ευρώ, ανάλογα με τις εργασίες που κάνει.

Πάνω που ετοιμάστηκα να αναφωνήσω «μπράβο! επιτέλους το κράτος ασκεί έλεγχο!», το συγγενικό μου πρόσωπο, μου έδωσε μια σελίδα με τις εργασίες που υπάγονται στην παραπάνω διαδικασία. Εκεί μου κόπηκε η φωνή.

Μεταξύ άλλων, αναφέρονται:

  • Εσωτερικός ελαιοχρωματισμός οικίας
  • Αντικατάσταση κουφώματος στο ίδιο άνοιγμα.
  • Αντικατάσταση κάγκελου σε αυλή η μπαλκόνι
  • Επισκευή στέγης

Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά:

  • για να βάψω το σαλόνι του σπιτιού μου, θέλω άδεια που στοιχίζει 500 ευρώ!
  • για να τοποθετήσω μια καινούργια μπαλκονόπορτα αλουμινίου, στη θέση μιας παλιάς ξύλινης, θέλω άδεια που στοιχίζει 500 ευρώ!
  • για να αλλάξω ένα κομμάτι σαπισμένο κάγκελο στο μπαλκόνι μου, θέλω άδεια που στοιχίζει 500 ευρώ!
  • Για να αλλάξω 10 σπασμένα κεραμίδια στη στέγη μου, θέλω άδεια που στοιχίζει 500 ευρώ!

Όταν ρώτησα ποιος μαλάκας βγάζει τέτοιους νόμους και κανονισμούς, μου απάντησε ότι την ίδια απορία έχει και αυτός!

Κλείνω εδώ, γιατί με ξανάπιασαν τα νεύρα μου και θα εκφραστώ απρεπώς, πολύ απρεπώς, εναντίον των πολιτικών μας. 

begar

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Αθάνατο ελληνικό κράτος”

  1. καλημέρα,
    Μια απορία: Υπάρχει κανείς που να τηρεί την ως άνω διαδικασία; ειλικρινά δεν το νομίζω. Για πολλά έτη νοίκιαζα στο Ελληνικό Δημόσιο ακίνητό μου και πιστέψτε με, τεχνική υπηρεσία του ήταν μέσα, και αυτό που αναφέρεται ΠΟΤΕ (σας διαβεβαιώνω) ΔΕΝ τηρήθηκε. Δηλαδή, το Δημόσιο το ίδιο βγάζει νόμους που ΔΕΝ εφαρμόζει ούτε το ίδιο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *