Φτωχή χώρα με πλούσιους βουλευτές

Αν μελετήσει κανείς τα πόθεν έσχες των βουλευτών μας που δόθηκαν χθες στην δημοσιότητα θα διαπιστώσει ότι μπορεί να είμαστε πια μία φτωχή χώρα άλλα μπορούμε να συντηρούμε πλούσιους βουλευτές.
Τι εφάπαξ εκατομμυρίων δηλώνουν ως πρώην τραπεζικοί υπαλληλοι (!), τί σπίτια εκατομμυρίων αγόρασαν εν μέσω κρίσης στο Λονδίνο, τί ακίνητα διατηρούν, τί κινητές περιουσίες. Είναι και προκομμένοι μερικοί όπως ο πρώην πρωθυπουργός και αυξάνουν και τις καταθέσεις τους εν μέσω κρίσης ενώ άλλοι απλώς συντηρούν τα εκατομμύριά τους με χρηστή διαχείριση βέβαια.

Να ναι καλά οι άνθρωποι να τα χαίρονται. Άλλωστε είναι βέβαιο ότι όσοι δεν τα κληρονόμησαν, όσοι δεν είναι γόνοι ή δεν πήραν προίκα, τα έφτιαξαν με τον τίμιο ιδρώτα του προσώπου τους. Και καλά να είμαστε κι εμείς όλοι να φορολογούμαστε κανονικά -όχι όπως τώρα που υποφορολογούμαστε όπως δηλώνει ο κ. Στουρνάρας- να μας δεσμεύει, να μας δημεύει να μας κατάσχει ότι έχουμε και δεν έχουμε ο κ. Θεοχάρης για να μπορούμε να πληρώνουμε και τους μισθούς των βουλευτών μας ώστε κι αυτοί να περάσουν την κρίση χωρίς να μειωθεί η περιουσία τους και μειωθεί η περιοπή τους στην ελληνική κοινωνία.

Γιατί δηλαδή τί θα έπρεπε; να είναι φτωχοί οι βουλευτές μας; αυτά είναι λαικισμός λένε οι ίδιοι και οι φίλοι τους στα ΜΜΕ. Όχι βέβαια δεν θα θέλαμε να είναι φτωχοί οι εθνοπατέρες μας. Αλλά να, λίγη ευαισθησία παραπάνω θα μπορούσαν να έχουν. Όταν εδώ και τρία χρόνια νομοθετούν μέτρα που έχουν σαν αποτέλεσμα να μειώσουν το βιοτικό επίπεδο της ελληνικής κοινωνίας κατά 40% -όπως δηλώνει επισήμως εντός και εκτός χώρας ο πρωθυπουργός- θα περιμέναμε να μειώσουν και το δικό τους βιοτικό επίπεδο αναλόγως, να στέλνουν τα παιδιά τους στα δημόσια σχολεία από τα οποία αφαιρούν πόρους και να πηγαίνουν στα δημόσια νοσοκομεία κινδυνεύοντας από τις ελλείψεις. Απλά πράγματα δηλαδή.

Στην πλειοψηφία τους -όχι όλοι να το τονίσουμε- είναι άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με τον λαό τον οποίο δήθεν εκπροσωπούν. Γιατί αν δεν κινδυνεύεις να δουλέψεις εσύ ή τα παιδιά σου όπως οι πληβείοι αυτής της χώρας εύκολα λες “με τόση ανεργία μην διαμαρτύρεστε” όπως ο κ. Άδωνης -μην μου κλέψει την δόξα των απολύσεν ο Τόμσεν- Γεωργιάδης ή “με ένα εκατομμύριο ανέργους δεν θα κοιτάμε τους κατώτατους μισθούς όπως λένε οι αρμόδιοι υπουργοί Εργασίας”. Αν δεν έχει πρόβλημα να πληρώσεις την μεγάλη ακίνητη περιουσία σου γιατί έχεις και τις ανάλογες καταθέσεις τότε εύκολα ψηφίζεις το νόμο που δίνει το περιθώριο στον κ. Θεοχάρη να προχωρά σε κατασχέσεις και δημεύσεις. Αν η επιβίωση σου είναι εξασφαλισμένη εύκολα βγάζεις φιλιππικούς για τις θυσίες που πρέπει να κάνουν οι άλλοι για να σωθεί η χώρα -που εσύ έφερες σε αυτή την ανάγκη. 

www.newmoney.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Φτωχή χώρα με πλούσιους βουλευτές”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *