Υπο κατάρρευση κι ο ΕΦΕΤ λόγω έλλειψης χρημάτων

Υπό κατάρρευση βρίσκεται πλέον ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), σύμφωνα με τον Σύλλογο των Μονίμων Υπαλλήλων, ο οποίος καταγγέλει τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο για την υποχρηματοδότηση του οργανισμού.
Ειδικότερα ο Σύλλογος τονίζει πως «ο ΕΦΕΤ δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει απρόσκοπτα τους ελέγχους στην αγορά των τροφίμων όσο διαρκεί η υποχρηματοδότησή του από το υπουργείο Υγείας».
 
Τούτο πρακτικά σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι στον ΕΦΕΤ είναι απλήρωτοι, τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν οι ελεγκτές του ΕΦΕΤ για τους ελέγχους, έμειναν από βενζίνη καθώς τα πρατήρια καυσίμων στην Αθήνα και τις άλλες περιφέρειες αρνούνται άλλη πίστωση γιατί δεν έχουν πληρωθεί και οι έλεγχοι πραγματοποιούνται με έξοδα των υπαλλήλων οι οποίοι μετακινούνται με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα, οι προμηθευτές σταμάτησαν κάθε προμήθεια προϊόντων και υπηρεσιών προς τον ΕΦΕΤ γιατί είναι επίσης απλήρωτοι και ο οργανισμός πλέον αδυνατεί να λειτουργήσει όσο παραμένει υποστελεχωμένος και με ανεπαρκή μέσα.
 
Στην ανακοίνωση τους οι υπάλληλοι καταγγέλουν «την κυβερνητική πολιτική και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που οδήγησε στην ασφυκτική υποχρηματοδότηση του φορέα, ενώ ήταν γνωστό ήδη από το 2010 ότι η κρατική επιχορήγηση δεν έφτανε ούτε για τις ανελαστικές δαπάνες, ούτε καν για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων. Για τους εργαζόμενους του ΕΦΕΤ που είναι ίσως οι χαμηλότερα αμειβόμενοι εργαζόμενοι του δημοσίου είναι απαίτηση η άμεση και οριστική επίλυση του προβλήματος και η απρόσκοπτη ροή και αύξηση κρατικής επιχορήγησης ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του».
 
www.vimagazino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *