Τράπεζες: κλείνουν δύο υποκαταστήματα την ημέρα!

Σε πλήρη αναδιάρθρωση προχωρούν οι τράπεζες και μέσα στα επόμενα χρόνια με την ολοκλήρωση του σχεδίου το τοπίο θα είναι τελείως διαφορετικό.

Αυτή τη στιγμή κάθε μέρα κλείνουν δύο με τρία υποκαταστήματα, ενώ μέχρι το τέλος του 2014 θα κλείνει ένα κάθε μέρα. Αυτό σημαίνει και πλήρη αναδιάρθρωση στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού

Στο τέλος του 2012 το δίκτυο των τραπεζών αριθμούσε 3.500 υποκαταστήματα. Τώρα και με βάσει τα σχέδια προβλέπεται συρρίκνωση του δικτύου κατά 800 με 1.000 καταστήματα. Η μείωση δηλαδή θα φτάσει στο 25% με 30%.

Ανάλογη αναμένεται να είναι και η μείωση του προσωπικού. Αυτή τη στιγμή εργάζονται στην Εθνική, την Πειραιώς, την Alphabank και τη Eurobank 43.000 άτομα.

Με προγράμματα εθελουσίας εξόδου αναμένεται να αποχωρήσουν σχεδόν 5.000 το αμέσως επόμενο διάστημα.

www.newsit.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Τράπεζες: κλείνουν δύο υποκαταστήματα την ημέρα!”

  1. ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΜΕ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΚΑΤΩΘΙ-ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗ ΤΣΙΜΠΑΤΕ ΣΤΑ ΤΡΙΚ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ! ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΕΝΤΙ ΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ:
    Τις τελευταίες ημέρες τα τηλέφωνα στα τμήματα εμπλοκών των πιστωτικών ιδρυμάτων άρχισαν και πάλι να κτυπούν. Δανειολήπτες ρωτούν για τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες το δάνειό τους θα μπορούσε να ρυθμιστεί και να καταστεί και πάλι εξυπηρετούμενο, με κάποιους εξ αυτών να προτίθενται να καταβάλουν και εφάπαξ μικροποσά. Οι διαστάσεις που έλαβε το θέμα της άρσης ή μη του καθεστώτος προστασίας από πλειστηριασμούς λειτούργησε σαν αφύπνιση για μέρος των δανειοληπτών, που διαθέτουν τη δυνατότητα να αρχίσουν και πάλι την εξυπηρέτηση των δανείων τους, με όρους και προϋποθέσεις που να είναι συμβατές με τα διαθέσιμα εισοδήματά τους. Καταλυτικά βέβαια λειτουργεί και το γεγονός ότι οι τράπεζες εντείνουν τη διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων και διαταγών πληρωμής δεσμεύοντας καταθέσεις, όπου βρίσκουν ή άλλα περιουσιακά στοιχεία. Η δραστική συγκέντρωση των τραπεζών σε τέσσερις μεγάλους ομίλους συν την Τράπεζα Αττικής είχε ως αποτέλεσμα να βγουν λαβράκια. Διαπιστώθηκε, δηλαδή, ότι μια μικρή μερίδα δανειοληπτών (ως και 10 χιλιάδες) διέθετε μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε μια τράπεζα και αξιοσημείωτες καταθέσεις σε άλλη τράπεζα του ίδιου, πλέον, ομίλου. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο συστάθηκε ειδική ομάδα εργασίας στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών με στόχο να εξεταστούν οι τεχνικές δυνατότητες εντοπισμού, όσων, καταχρηστικά, δεν εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *