Το Ταμείο Παρακαταθηκών δεν θα δέχεται πληρωμές χωρίς το χαράτσι

Σύμφωνα με απόφαση του Νομικού Συμβουλίου, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δεν θα δέχεται πληρωμές για λογαριασμούς της ΔΕΗ, χωρίς το ειδικό τέλος στα ακίνητα.

Βάσει της ομόφωνης απόφασης του Δ' Τμήματος του ΝΣΚ (435/ 18 -10-2011), οι καταθέσεις στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση ιδιωτικών διαφορών, ενώ το τέλος ακινήτων «ανεξαρτήτως του οργάνου στο οποίο έχει ανατεθεί η είσπραξή του, αποτελεί αναμφισβήτητα ένα δημόσιο έσοδο, ώστε η οποιαδήποτε διαφορά ως προς την οφειλή και την καταβολή του να αποτελεί φορολογική-διοικητική διαφορά».

Παράλληλα, το ΝΣΚ σημειώνει ότι «όταν είναι προδήλως φανερό ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι της δημόσιας παρακατάθεσης ή ότι αυτή, ως μέσο εξόφλησης, αντίκειται σε διατάξεις νόμου, τότε το ΤΠΔ όχι μόνο έχει το δικαίωμα αλλά και οφείλει να αρνηθεί την αποδοχή της".

Η ΔΕΗ έχει ήδη ξεκινήσει την αποστολή λογαριασμών με το τέλος ακινήτων, το οποίο για το 2011 θα καταβληθεί σε δύο δόσεις.

Στους λογαριασμούς περιλαμβάνεται μήνυμα που αναφέρει ότι «Σύμφωνα με το Ν. 4021/11 η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να συνεισπράττει με τους λογαριασμούς ρεύματος το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών και στην περίπτωση μη εξόφλησης μέχρι την ημερομηνία λήξης του λογαριασμού αυτού, να προβαίνει στην έκδοση εντολής διακοπής ρεύματος».

topontiki.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Το Ταμείο Παρακαταθηκών δεν θα δέχεται πληρωμές χωρίς το χαράτσι”

  1. Αν ειναι ετσι …. γιατι τοσα χρονια το ΤΠΔ δεχοταν πληρωμες λογαριασμων ΔΕΗ χωρις να εισπραττει το τελος για την ΕΡΤ που ειναι δημοσιο εσοδο ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *