Τίποτα δεν έχουν πληρώσει οι φορολογούμενοι στο Βορρά για την κρίση στο Νότο

Εξαιρετικά ωφελημένες Γερμανία, Φινλανδία και Ολλανδία

Ούτε ένα cent δεν έχουν χάσει οι Βορειοευρωπαίοι φορολογούμενοι από την κρίση χρέους που πλήττει εδώ και 3,5 χρόνια την Ευρώπη, τη στιγμή που οι κυβερνήσεις της Γερμανίας, της Φινλανδίας, της Ολλανδίας ακόμα και της Γαλλίας έχουν εξοικονομήσει δεκάδες δισ. ευρώ κυρίως λόγω της πτώσης των επιτοκίων με τα οποία δανείζονται από τις αγορές.

Στο βασικό αυτό συμπέρασμα καταλήγει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάλυση του πρακτορείου Reuters για το «κόστος» που καλούνται να πληρώσουν οι σκληρά εργαζόμενοι του Ευρωπαϊκού Βορρά για να διασώσουν τους «τεμπέληδες» του Νότου με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη συνοχή της ευρωζώνης.

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Οι Γερμανοί φορολογούμενοι, όπως και οι Φινλανδοί και οι Ολλανδοί δεν έχουν υποστεί καμία επίπτωση.

Άλλωστε ο Martti Salmi, επικεφαλής των διεθνών και ευρωπαϊκών σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών της Φινλανδίας είναι κατηγορηματικός. «Δεν έχουμε χάσει ούτε ένα cent έως τώρα. Το ίδιο ισχύει και για τη Γερμανία».

Παρόλο αυτά, οι Βορειοευρωπαίοι πολιτικοί είναι απρόθυμοι να παρουσιάσουν την πλήρη εικόνα και τα πραγματικά δεδομένα, αφήνοντας να εξελίσσεται η δυσαρέσκεια των πολιτών τους σχετικά με τα πακέτα διάσωσης στον υπερχρεωμένο Νότο της Ευρώπης.

Βάσει της ανάλυσης, ο μόνος κίνδυνος για τους Βορειοευρωπαίους είναι να υπάρξει κάποια χρεοκοπία στους υπερχρεωμένους Ευρωπαίους και συνεπώς να χάσουν τα χρήματα που έχουν δανείσει (με εξαίρεση τα διμερή δάνεια ύψους 52,9 δισ. ευρώ που δόθηκαν στην Ελλάδα το 2010, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί χρήματα φορολογούμενων της ευρωζώνης για οποιαδήποτε άλλη διάσωση).

4 σχόλια σχετικά με το “Τίποτα δεν έχουν πληρώσει οι φορολογούμενοι στο Βορρά για την κρίση στο Νότο”

 1. Μετά το Πάσχα όλοι θα είμαστε υποψήφιοι για εξωτικές “διακοπές” στα νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης που θα ανοίξει η κυβέρνηση, προς ικανοποίηση των τοκογλύφων “στραμπουληχτών” που εκπροσωπούνται από την τρόικα. Έτσι άνθρωποι μεροκαματιάρηδες, εξαθλιωμένοι από το “μαστίγωμα” δίχως τέλος, που έχουν υποστεί τα τελευταία τρία χρόνια, θα πηγαίνουν στα νέα “Άουσβιτς”, “Ματχάουζεν”, και “Νταχάου”, ακόμα και για κλίση παρκαρίσματος εάν δεν έχει πληρωθεί.
  Γιάννενα, Μαλακάσα και Ασπρόπυργο είναι οι τρεις περιοχές με εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα όπου το υπουργείο Δικαιοσύνης σχεδιάζει να δημιουργήσει χώρους κράτησης για καταδίκους με μικρής ποινικής αξίας εγκλήματα, κυρίως οικονομικά.
  Οπως αναφέρει και η Καθημερινή οι ραγδαίες αλλαγές που προωθούνται αμέσως μετά το Πάσχα μεταβάλλουν άρδην το τοπίο της επιβολής των ποινών.
  Στο εξής οι ποινές που θα επιβάλλουν τα ποινικά δικαστήρια θα είναι ή χρηματικές και θα πληρώνονται αμέσως ή με δόσεις σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις ή ποινές φυλάκισης που θα εκτελούνται έστω κι αν είναι ακόμα και δέκα ημερών.
  Το σύστημα της μετατροπής των ποινών φυλάκισης έως πέντε χρόνια σε χρηματικές κρίνεται αναποτελεσματικό και αντίθετο με την έννοια της ποινικής τιμωρίας, καθώς, όπως εκτιμούν νομικοί και δικαστικοί, απαξιώνει την επιβολή της ποινής για σοβαρά αδικήματα, στερώντας ουσιαστικά το θύμα από τη βασική υποχρέωση που έχει η Πολιτεία να του εξασφαλίσει δικαιοσύνη.
  Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας για την παραχώρηση άδειων, ανεκμετάλλευτων στρατοπέδων για τις ανάγκες κράτησης.
  Αμέσως μετά το Πάσχα θα συζητηθούν στη Βουλή όλες οι μεταβολές στην ποινική νομοθεσία. Σε αυτές θα περιλαμβάνονται και εκείνες που εισάγουν σύστημα συνδιαλλαγής όσων αντιμετωπίζουν κατηγορίες για μικρής και μεσαίας ποινικής αξίας εγκλήματα.
  Προβλέπεται ότι ενώπιον του εισαγγελέα και πριν η υπόθεση πάρει τον δρόμο για το δικαστήριο, ο ενδιαφερόμενος, αν συναινεί στην κατηγορία, θα πληρώνει επιτόπου την ποινή που προβλέπεται, ικανοποιώντας πλήρως το θύμα, και η δικαστική διαδικασία σε βάρος του θα σταματά.
  Ανάλογες διατάξεις ποινικής συνδιαλλαγής, όπως λέγεται αυτό το σύστημα, προβλέπονται και για βαρύτερα εγκλήματα οικονομικής φύσεως που διώκονται ως κακουργήματα.
  Πρόκειται για τα εγκλήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες -ξέπλυμα μαύρου χρήματος- και της δωροδοκίας. Αν υπάρξει πλήρης επιστροφή των χρημάτων που αποτελούν το αντικείμενο της παράνομης συμπεριφοράς, ο κατηγορούμενος θα έχει ευνοϊκή ποινική μεταχείριση.
  Σε μια χώρα όπου η έννοια ρευστότητα έχει καταντήσει ανέκδοτο, αρκεί να μείνεις άνεργος για να χάσεις το σπίτι σου (λόγω τεκμαρτού “φανταστικού” εισοδήματος), ή να μην μπορείς να πληρώσεις τις ασφαλιστικές εισφορές σου αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, σε μια χώρα που σου επιβάλλουν αυθαίρετα φόρους ακόμα και για την…αναπνοή, οι πιθανότητες να φιλοξενηθείς σε αυτά τα “υπέροχα” θέρετρα αυξάνεται γεωμετρικά.
  Φυσικά λίαν συντόμως θα μας πουν ότι δεν φτάνουν μόνο αυτά, θα πρέπει να φτιαχτούν και άλλα. Αργότερα θα “πέσουν” στο τραπέζι και άλλες φαεινές ιδέες, όπως “γιατί να τους ταϊζουμε τζάμπα τους παλιοφοροφυγάδες, να τους βάλουμε να κάνουνε καταναγκαστικά έργα”, έτσι ώστε με δωρεάν…εργασία να ξεπληρώνουμε το χρέος μας.
  Βρισκόμαστε στην εποχή του Τρελού Νερού, οι λέξεις αλάζουν νόημα (τα συσσίτια για Έλληνες, ονομάζονται συσσίτια μίσους), τα ήθη έχουν καταρρεύσει, και η λογική χτυπιέται ανελέητα. Πλησιάζει η ημέρα που η λογική θα κηρυχθεί ποινικό αδίκημα. Μέσω των “ρατσιστικών” νόμων αυτό θα είναι πανεύκολο, αρκούν οι “διασταλτικές” ερμηνείες αναλόγως πως θα βολεύει το κατεστημένο.

 2. Μου αρέσει που ο Ρουπακιώτης ανήκει στην φιλολαϊκή παράταξη !!!!!!!!
  ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ !!!!!! ΕΑΝ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ δεν μας αξίζει να είμαστε Ελληνες…..

 3. Nέες “ταρζανιές” έχουν σκεφτεί στο ΥΠΟΙΚ για να συγχύσουν τον κόσμο, και να τον κάνουν να πιστέψει, ότι θα βρει το δίκιο του, όταν τον “γδέρνουν”.
  Καταργείται από τα τέλη Ιουλίου 2013 η Επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών και από την 1η Αυγούστου οι φορολογικές διαφορές θα επιλύονται με συνοπτικό τρόπο, καθώς η αρμοδιότητα περνά στην υπό σύσταση Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών.
  Το υπουργείο Οικονομικών με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή αναθεώρησε πλήρως τη διαδικασία επίλυσης φορολογικών διαφορών, μεταφέροντας από την 1η Αυγούστου 2013 τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα στην υπό σύσταση Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
  Έτσι, από την 1η Αυγούστου ο φορολογούμενος που αμφισβητεί την καταλογιστική πράξη φόρου, δασμού, προστίμου κ.ά. που έχει εκδοθεί εις βάρος του από τη φορολογική Αρχή, οφείλει να υποβάλει ενδικοφανή προσφυγή με αίτημα την επανεξέταση της πράξης από την Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
  Η αίτηση θα υποβάλλεται στην Εφορία, στο Τελωνείο ή στη φορολογική Αρχή (ΣΔΟΕ) που εξέδωσε την πράξη και θα αναφέρει τους λόγους στους οποίους ο φορολογούμενος βασίζει το αίτημά του. Η αίτηση πρέπει να υποβάλλεται από τον φορολογούμενο εντός 30 ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησης της πράξης σε αυτόν.
  Η φορολογική Αρχή θα αποστέλλει ακολούθως εντός 7 ημερών την ενδικοφανή προσφυγή του φορολογούμενου συνοδευόμενη από σχετικά έγγραφα και τις απόψεις της στην Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να αποφανθεί επί της υπόθεσης.
  Το πλέον σημαντικό είναι ότι με την άσκηση της ενδικοφανούς προσφυγής θα βεβαιώνεται αμέσως από τη φορολογική Αρχή και θα καταβάλλεται ποσοστό 50% του αμφισβητούμενου ποσού του φόρου.
  Αυτό, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, συνεπάγεται ότι με την ενεργοποίηση της νέας διαδικασίας και το αργότερο έως τον Φεβρουάριο 2014 θα εισπραχθούν 1,25 δισ. ευρώ από τα 2,5 δισ. ευρώ των εκκρεμών υποθέσεων που λιμνάζουν στην Επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών (η καταβολή του 50% δεν ίσχυε στην περίπτωση προσφυγής στην επιτροπή, κάτι που εκμεταλλεύονταν οι επιτήδειοι).
  Σε κάθε περίπτωση, ο φορολογούμενος θα έχει δικαίωμα να υποβάλει ταυτόχρονα με την ενδικοφανή προσφυγή και αίτημα αναστολής της καταβολής του φόρου. Ωστόσο η Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης θα αναστέλλει την πληρωμή μόνο σε περίπτωση που θα προκύπτει «ανεπανόρθωτη βλάβη» για τον υπόχρεο. Εάν δεν εκδοθεί απόφαση εντός 20 ημερών από την υποβολή της αίτησης στη φορολογική Αρχή, η αίτηση αναστολής θα θεωρείται ότι έχει απορριφθεί.
  Δηλαδή εν ολίγοις μας λένε ότι κάντε εσείς σαν κορόιδα την αίτηση, περιμένετε απάντηση τον Μάη…ποτέ, και θα πληρώσετε θέλετε δεν θέλετε τον φόρο που σας βάλαμε. Στο μεταξύ θα σας έχουμε κοροιδέψει νόμίζοντας ότι κάνατε ένσταση, ψυχολογικά θα έχετε ξεθυμώσει, και όταν συνειδητοποιήσετε ότι κάνατε μια τρύπα στο νερό, θα είναι αργά πλέον να αντιδράσετε.
  Μας έχουν τελείως “γραμμένους”, όλοι ξέρετε που.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *