Σχέδιο για υποχρεωτική χρήση κάρτας στις συναλλαγές

Με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτική η χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών στις συναλλαγές των πολιτών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Η Καθημερινή”, το σχέδιο αυτό έχει ολοκληρωθεί και σε πρώτη φάση, το όριο των συναλλαγών για το οποίο θα απαιτείται χρεωστική ή πιστωτική κάρτα θα είναι τα 500 ευρώ (από 1.500 ευρώ σήμερα) και πιθανόν μέσα στο 2013 να μειωθεί περαιτέρω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο τρίμηνο του έτους όλες οι επιχειρήσεις και κάποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να προμηθευτούν το σχετικό μηχάνημα (POS) με το οποίο γίνονται οι συναλλαγές μέσω καρτών.

69 σχόλια σχετικά με το “Σχέδιο για υποχρεωτική χρήση κάρτας στις συναλλαγές”

  1. Δεν πειράζει! Υπάρχουν άλλες που κάνουν για Ελλάδα! Η Moneybookers, η Neteller, η AlertPay, αλλα και η Moneysafe. Ολες αυτές είναι χρεωστικές Mastercard και εκδίδονται και για Ελληνες. Υπάρχει και το άρθρο για την “εναλλακτική τραπεζική”που τα εξηγεί.

 1. Sorry παραλειψη μου. Μπορεις να εχεις λογαριασμο paypal απο εδω Ελλαδα, αλλα θελει διευθυνση αποστολης στην Αμερικη. Εγω εκανα την αιτηση στην διευθυνση της κουνιαδας μου και μου την εστειλε μετα.

 2. Καλησπέρα, αν έχει κάποιος λίγο χρόνο ας μπει να ποστάρει τα σχετικά περί του “βάζω χέρι” σε μισθούς και συντάξεις για χρέη προς το λαμογιο-ΔΗΜΟΣΙΟ… Το λέω επειδή εκεί μπαίνουν χιλιάδες ανενημέρωτοι συμπολίτες μας και “ψαρώνουν” με τέτοιες ειδήσεις περί κατασχέσεων μισθών συντάξεων για μικρο-οφειλές βλ. 500 ευρώ κ.ο.κ. …
   
  http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=247855

 3. ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΗΠΑ, ΛΕΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΡΤΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ;;;
  Όταν ψηφίζονται νόμοι ελέγχου της τροφής και του νερού σχεδόν σε όλη την υφήλιο δύο πράγματα που αν δεν τα έχεις απλά δεν ζεις, είναι δύσκολο να μην πιστέψεις, ότι ένα Παγκόσμιο καθεστώς βρίσκεται καθοδόν, και μάλλον είναι πολύ κοντά μας πλέον.
  Οι πολυεθνικές, με τις ευλογίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ, περνούν νόμο απαγόρευσης και ωθούν στην πείνα μικρο καλλιεργητές και ιδιώτες, απαγορεύοντας τη διατήρηση και φύτευση σπόρων σε λαχανόκηπους στα σπίτια. Αν κρίνουμε από τη στροφή που έκαναν χιλιάδες νοικοκυριά και εδώ στην Ελλάδα, που λόγω της κρίσης άρχισαν να φυτεύουν είδη πρώτης ανάγκης και λαχανικά ώστε να μπορούν να επιβιώσουν, κατανοούμε και το μέγεθος της απανθρωπιάς των πολυεθνικών που προκειμένου να ελέγξουν την ανθρωπότητα μέσω του ελέγχου της τροφής, προωθούν τέτοιες απαγορευτικές νομοθεσίες. Ο νόμος S510 είναι μόνο ένα μέρος από την προώθηση του λεγόμενου κώδικα αλιμεντάριους.
   Σχετικά κείμενα:…
  (1) Υπερψηφίστηκε ο αμφιλεγόμενος νόμος S510 για τα τρόφιμα στις ΗΠΑ
  Ύστερα από καθυστέρηση ενός έτους η γερουσία ψήφισε σήμερα το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο «S 510» για την προστασία του καταναλωτικού κοινού και που αφορά στη βιομηχανία τροφίμων στις ΗΠΑ. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε με ψήφους 73 ψήφους έναντι 25 και συγκέντρωσε τις θετικές ψήφους τόσο των δημοκρατικών όσο και των ρεπουμπλικάνων.
  Αν και το νομοσχέδιο πρέπει να συνδιαμορφωθεί με το αντίστοιχο που ψηφίστηκε από τη βουλή των αντιπροσώπων τον Ιούλιο του 2009 –καθώς στο τελευταίο περιλαμβάνονται αρκετές τελικές διαφοροποιήσεις- εντούτοις η βουλή των αντιπροσώπων πρόκειται μάλλον να δεχθεί το κείμενο του Κογκρέσου. Ο νέος νόμος ουσιαστικά παρέχει πλήρη εξουσία στην αμερικανική υπηρεσία φαρμάκων και τροφίμων (FDA) στις διαδικασίες παραγωγής και διάθεσης τροφίμων στις ΗΠΑ στο περίπου 80% της παραγωγής. Ο νέος νόμος πρόκειται να εστιάσει στην πρόληψη πάσης φύσεως επιδημιών που μπορεί να προκύπτουν στην διαδικασία παραγωγής τροφίμων, στον εντοπισμό τους και την αντιμετώπισή τους.
  Κάτω από τις ίδιες προδιαγραφές πρόκειται να ελέγχονται και τα εισαγόμενα τρόφιμα και η FDA θα αποφασίζει εάν αυτά ανταποκρίνονται στις διαδικασίες ασφαλείας παραγωγής που υπόκεινται και τα τρόφιμα που παράγονται στις ΗΠΑ αναγκάζοντας τον οποιοδήποτε προμηθευτή εξωτερικού να υιοθετεί τις ίδιες αυτές προδιαγραφές ασφαλείας. Ο προϋπολογισμός του νέου νόμου πρόκειται να ανέλθει στα 1,4 δις. $.
  Οι αντιδράσεις που προκάλεσε το νομοσχέδιο αφορούσαν στα τρόφιμα που παράγονται από μικρούς παραγωγούς τόσο για εμπόριο όσο και για ιδία κατανάλωση, μιλώντας για σενάρια όπου αποσπάσματα της FDA θα συλλάμβαναν τον οποιοδήποτε επιχειρούσε να καλλιεργήσει τα δικά του λαχανικά στον κήπό του. Στο τροποποιημένο κείμενο που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο εξαιρέθηκαν από τους νέους κανονισμούς οι παραγωγοί που παράγουν προϊόντα τα οποία τους αποφέρουν μέχρι 500.000 $ ετησίως και τα διαθέτουν σε αποστάσεις όχι μεγαλύτερες των 275 μιλίων από τον τόπο παραγωγής τους.
  Παρόλα αυτά στο νόμο περιέχονται συγκεκριμένες δικλείδες ασφαλείας ακόμη και για τους μικρούς παραγωγούς κάτι που ουσιαστικά οδηγεί σε αναίρεση της εξαίρεσης…Αυτό γιατί όσοι θέλουν να εξαιρεθούν πρέπει να εγγραφούν στα μητρώα της FDA, -αλλιώς θα υποστούν νομικές κυρώσεις- ενώ –και κυριότερα- οι μικροί παραγωγοί θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να δέχονται τον έλεγχο της FDA εάν η υπηρεσία διαπιστώσει πως κατά τη διάρκεια παραγωγής των τροφίμων δεν τηρούνται οι διατάξεις του S-510 από τον οποίο υποτίθεται έχουν εξαιρεθεί!
  Η FDA έτσι εκτός του ότι καθίσταται το κύριο όργανο στην παραγωγή τροφίμων μπορεί να υπαγορεύει οποιαδήποτε στιγμή το πως παράγονται τα τρόφιμα με ποιες διαδικασίες και με ποια φάρμακα πιθανόν κρίνει ότι πρέπει να εντάσσονται στην διαδικασία της παραγωγής. Ένας νόμος αναμφισβήτητα που αξίζει ιδιαίτερης προσοχής, καθώς είναι πολύ πιθανό να δούμε σύντομα και την ευρωπαϊκή εκδοχή του.
  (2) Παγκόσμια Διατροφική Συνωμοσία: Σχέδιο Monsanto – Νόμος S510 (Βίντεο)
  Πρόκειται για μία Παγκόσμια Διατροφική Συνωμοσία που έχει βαθειά τις ρίζες της μέσα στην ιστορία δημιουργώντας -με πρόσχημα την καλύτερη υγεία και τη μείωση του κόστους γεωργικής παραγωγής- ένα αποκύημα οικονομικών συμφερόντων με απώτερο σκοπό τον αποδεκατισμό του παγκόσμιου πληθυσμού.
  Η πολυεθνική εταιρία γεωργικής βιοτεχνολογίας Mosanto με έδρα στο Creve Coeur στο Missouri της Αμερικής είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός του ζιζανιοκτόνου “glyphosate” γνωστό κι ως “Roundup” και ο μεγαλύτερος παραγωγός γενετικά τροποποιημένων σπόρων στον κόσμο. Η συγκεκριμένη εταιρία παρέχει στο 90% του παγκόσμιου χάρτη την τεχνολογία των γενετικά τροποποιημένων σπόρων προς σπορά δηλαδή των μεταλλαγμένων μετέπειτα τροφών που καταλήγουν στο τραπέζι μας.
  Μέχρι το 1999 η περί ου ο λόγος εταιρία χρησιμοποιούσε την ονομαζόμενη “Τεχνολογία Εξολοθρευτής” (δηλαδή φυτά που τροποποιούνται γενετικά για να παράγουν στείρους σπόρους) όπου και… υποσχέθηκε δημόσια να μην την ξαναχρησιμοποιήσει για εμπορικούς σκοπούς. Μετά από αυτό όμως η Mosanto προώθησε ένα νέο ισχυρισμό όπου τώρα πλέον υποστηρίζει πως μπορεί να αναπτύξει με σκοπό να χρησιμοποιήσει τους ονομαζόμενους “αυτοκαταστροφικούς σπόρους”.
  Τώρα όποιος συνεχίζει να λέει… “ε, και τι μας ενδιαφέρει εμάς αυτό;” ας σκεφτεί γιατί φυτρώνει ο καρκίνος σε σωρεία νέων ανθρώπων, και να μην ανησυχήσει αν φωσφωρίζει το βράδυ όταν σβήνει τα φώτα.

  1. H μασονια εχει κανει πολυ καλη δουλεια στα σαλονια και περναει οτι γουσταρει στα κοινοβουλια.
   Ολα αυτα ομως που περνιουνται στα κοινοβουλια ως νομοι πρεπει και να εφαρμοστουν στην πραξη για να υπαρχει νοημα.
   Για να εφαρμοστουν στην πραξη θα πρεπει να υπαρχει και ενας ολοκληρος στρατος απο πισω που θα επιβαλλει τους νομους της μασονιας στην κοινωνια.
   Το βλεπω λιγο δυσκολο να βρεθουν τοσοι πολλοι ταγματασφαλιτες.
   Οπως και να ‘χει οταν η κοινωνια πιεζεται στα ορια της τοτε επαναστατει για να επιβιωσει αλλα ειναι επισης γνωστο οτι οι επαναστασεις καπελωνονται απο επιτηδειους που ειναι οργανωμενοι σε σχεση με το επαναστατημενο οχλο.
   Ετσι λοιπον νομιζω οτι ολη αυτη η διεστραμμενη πολιτικη που ζουμε σημερα εχει σαν στοχο την εξεγερση των λαων και στη συνεχεια το καπελωμα τους απο εκπαιδευμενους μισθοφορους δηθεν επαναστατες οι οποιοι θα ενεργοποιηθουν οταν ερθει η ωρα.
    
   Τελικος στοχος η ποδηγετηση των λαων απο ολοκληρωτικα καθεστωτα και στη συνεχεια η εξοντωση τους με διαφορους τροπους (τεχνητοι πυρηνικοι πολεμοι, τεχνητη πεινα, τεχνητες αρρωστιες κλπ).
   Θα μου πεις γιατι να θελουν να μας εξοντωσουν.
   Προφανως γιατι δεν μας χρειαζονται πλεον αλλα και επειδη στεκομαστε και εμποδιο για τα επομενα σχεδια τους που μονο αυτοι γνωριζουν.
    
    

  2. Eπισης, αν ειναι να εφαρμοστουν τετοιοι νομοι στην Ελλαδα ενας λογος ειναι και για να μην ασχολουμαστε με αλλα θεματα οπως το παρακατω …
   https://daneiakartes.info/?p=29925
    
   Το ιδιο συμβαινει και με τα χαρατσια των μνημονιων, τις εισπρακτικες, το ΣΔΟΕ, τη ΔΕΗ κλπ.
   Θελουν δηλαδη να ξυπναμε και να κοιμομαστε σκεφτομενοι μονο την προσωπικη επιβιωση της επομενης ημερας και οχι παραπερα … ετσι ωστε να κανουν οτι γουσταρουν ανενοχλητοι στη χωρα.

   1. Τα σέβη μου όπως πάντα! Αυτά που για πολλούς φαντάζουν γραφικά μάλλον είναι η πραγματικότητα το αύριο… Και ως γνωστίν, επαληθεύεται το ρητό που λέει ότι η πραγματικότητα ξεκινά εκεί όπου σταματά η φαντασία……… Αυτά τα λαμόγια, είναι ικανά (αν μπορούσαν) να σου πουλάνε κυριολεκτικά και το χρόνο (βλέπε ταινία SiFi με τίτλο IN TIME)……………

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *