Συναγερμός για τα κόκκινα δάνεια. Έρχονται αλλαγές από τον Φεβρουάριο

Ασφυκτικές πιέσεις ασκούνται στις ελληνικές τράπεζες εξαιτίας των διογκωμένων κόκκινων δανείων. Αναμένονται σύντομα μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος.

Την ώρα που όλοι ασχολούνται με το Σκοπιανό και τη Συμφωνία των Πρεσπών,ένα άλλο μεγάλο ζήτημα «ανοίγει» και φαίνεται να συμπαρασύρει ολόκληρη την ελληνική οικονομία.

Οικονομικοί παράγοντες επισημαίνουν πως ήδη το ΔΝΤ έχει σημάνει συναγερμό προς τις ελληνικές τράπεζες να περιορίσουν τα κόκκινα δάνεια, αλλιώς θα πρέπει να γίνει μία ακόμη αναδιάρθρωση που δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει και κούρεμα καταθέσεων κατά το μοντέλο της Κύπρου.

Εξάλλου το Φεβρουάριο αναμένεται και η Έκθεση του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία και ήδη στην κατεύθυνση αυτή γίνονται συναντήσεις τραπεζικών στελεχών σε υψηλά κλιμάκια.

Μία από τις σκέψεις που εξετάζονται είναι η δημιουργία κακών τραπεζών μέσα στο κάθε πιστωτικό ίδρυμα, ώστε να απορροφηθούν τα κόκκινα δάνεια που στραγγαλίζουν την ελληνική οικονομία.

Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.