Στόχος η δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας – Έρχεται ο νέος (υπερ) φόρος ακινήτων

O στόχος των Ευρωπαίων είναι εμφανής. Θέλουν να πάρουν το σπίτι του Ελληνα, για να είναι ρακένδυτος και έρμαιο στις διαθέσεις ντόπιων και αλλότριων αρπακτικών.

Ενοικιαστές στα ίδια τους τα σπίτια θα γίνουν οι Έλληνες πολίτες τα επόμενα χρόνια, με το οικονομικό επιτελείο να σχεδιάζει την επιβολή ενιαίου φόρου κατοχής ακίνητης περιουσίας σε 5,6 εκατομμύρια φυσικά και 1 εκατομμύριο νομικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο” ο ενιαίος φόρος θα αντικαταστήσει το “χαράτσι” που πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

Ο νέος φόρος, θα επιβάλλεται και σε ακίνητα που σήμερα φοροαπαλλάσσονται, όπως οι αγροί και οι λοιπές εκτός σχεδίων πόλεων ή οικισμών εκτάσεις γης ή εκτάσεις στις οποίες έχουν εγκατασταθεί φωτοβολταϊκά.

Τα μόνα ακίνητα που δεν θα φορολογηθούν θα είναι οι αγροτικές εκτάσεις, που ανήκουν σε αγρότες και καλλιεργούνται.

Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει:

1. Επέκταση του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού της φορολογητέας αξίας των ακινήτων σε όλες τις περιοχές που είναι ενταγμένες σε σχέδια πόλεων ή οικισμών. Σε όσες περιοχές εντός σχεδίων πόλεων οι φορολογητέες αξίες των ακινήτων προσδιορίζονται για τα μεν κτίσματα με βάση τις τιμές εκκίνησης ελαχίστου κόστους κατασκευής οικοδομής ανά τ.μ. για τα δε οικόπεδα με βάση τις εκτιμήσεις των κατά τόπους ΔΟΥ, θα καθοριστούν αντικειμενικές αξίες.

2. Κατάργηση του “χαρατσιού” και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας, ο οποίος δεν έχει ακόμα εισπραχθεί ούτε για το 2010, ούτε για το 2011, ούτε για το 2012.

3. Οι παραπάνω φόροι, αντικαθίστανται από έναν ενιαίο φόρο ακίνητης περιουσίας. Έτσι, θα καθιερωθεί το ΕΤΑΚ (Ενιαίο Τέλος Ακινήτων), το οποίο θα επιβάλλεται στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας. Από το ΕΤΑΚ θα εξαιρείται μόνο η αγροτική γη που ανήκει στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Τα έσοδα που θα εξασφαλίζει το Δημόσιο κάθε χρόνο από την επιβολή του νέου αυτού φόρου θα πρέπει να είναι 3 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή όσο (υποτίθεται ότι) αποδίδουν κάθε χρόνο το “χαράτσι” και ο ΦΑΠ, που καταργούνται.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

4 σχόλια σχετικά με το “Στόχος η δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας – Έρχεται ο νέος (υπερ) φόρος ακινήτων”

 1. Πριν από 25 χρόνια, όταν ήμουν νέος και ωραίος, τότε που αναστέναζαν από κάτω μου οι γυναίκες και όχι οι ζυγαριές, είχα μια συζήτηση με έναν τε 45άρη επιχειρηματία.

  Ο τύπος, ιδιοκτήτης αλυσίδας καταστημάτων ρούχων στην Αθήνα, έβγαζε χοντρά λεφτά και προσπαθούσε να μου εξηγήσει ότι δεν συμφέρει να έχεις ούτε κεραμίδι στο όνομά σου, αλλά πρέπει τα πάντα, μαγαζιά και σπίτια, να τα νοικιάζεις. Τότε δεν τον καταλάβαινα.

  Δυστυχώς τώρα τον καταλαβαίνω. 

 2. Δεν μπορείς να φανταστείς, Begar, πόσες φορές επικαλέστηκα τη ρήση φίλου που δούλευε “στη νύχτα” και μου είχε πει πριν 3-4 χρόνια: “Στην Ελλάδα δεν πρέπει να έχεις ούτε ένα πετραδάκι ακίνητο! Θα προσεύχοναι πάμπολλοι άνθρωποι για την υγεία σου, ενώ στην αντίθετη περίπτωση θα σε λένε απλώς μ….κα”. Πόσο δίκιο είχε!

 3. ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΚΑΙ ΑΜΑΧΗΤΗ;ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΗΜΕΥΣΟΥΝ;

 4. Κανείς δεν θα σκεφτεί πως οι πολιτικοί μας και οι οικονομολόγοι μας είναι τόσο ηλίθιοι, φυσικά και δεν υπάρχει πολιτική βούληση και ηθική δύναμη, αλλά από την άλλη, μπορεί κάποιος να εικάσει τα χίλια δυο όπως σενάρια συνωμοσίας κλπ.
  Αυτό είναι το ένα σκέλος, το άλλο είμαστε εμείς και η αφασία μας.
   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *