Στο «κόκκινο» τα δάνεια των στρατιωτικών

Το 70% των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων έχει λάβει στεγαστικό ή καταναλωτικό δάνειο ή διαθέτει πιστωτική κάρτα σε δημόσιο ή ιδιωτικό πιστωτικό ίδρυμα της χώρας. Από αυτούς, τουλάχιστον το 20% δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στην εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών του τα δάνεια έχουν γίνει κατά το κοινώς λεγόμενο «κόκκινα», ενώ ο αριθμός των στρατιωτικών που έχει φτάσει στα όριά του και τα ξεπερνά λόγω των απανωτών μειώσεων μισθών αυξάνεται με ταχύτατο ρυθμό.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος ανέλαβε πρωτοβουλία και κάλεσε στο γραφείο του το προεδρείο της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, προκειμένου να συζητήσουν πιθανές λύσεις. Η απόφαση που ελήφθη σε πρώτη φάση ήταν να συσταθεί μια ομάδα εργασίας, η οποία θα αναζητήσει και θα εξειδικεύσει τρόπους ανακούφισης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Μάλιστα, από τις δηλώσεις που έγιναν και από τις δύο πλευρές διαφάνηκε αισιοδοξία για την επίτευξη λύσης.

Η πρόταση που έχει κατατεθεί από πλευράς υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι να μειωθεί η καταβαλλόμενη δόση από τους δανειολήπτες, ώστε να μην υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσό των καθαρών αποδοχών τους (25-30%), να μειωθεί το επιτόκιο, να υπάρξει άτοκη επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου, να επεκταθούν οι ευνοϊκές δανειακές ρυθμίσεις πέρα από τα στεγαστικά και τα καταναλωτικά δάνεια, αλλά και στις πιστωτικές κάρτες. Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ηγεσία του Πενταγώνου έθεσε στο τραπέζι των συνομιλιών με τους εκπροσώπους των τραπεζών το αίτημα της δημιουργίας νέων τραπεζικών προϊόντων, προσαρμοσμένου στις ανάγκες των ένστολων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *