Στο διαδίκτυο τα ειδοποιητήρια για τη β΄ δόση της έκτακτης εισφοράς

Στο Διαδίκτυο ανάρτησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών 592.000 ειδοποιητήρια για την πληρωμή της δεύτερης δόσης της έκτακτης εισφοράς.

Σύμφωνα με τη ΓΓΠΣ, το 83% των ειδοποιήσεων προέκυψε από την εκκαθάριση των δηλώσεων φόρου εισοδήματος 2011 που υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά μέσω TAXISnet και κατά συνέπεια οι φορολογούμενοι αυτοί έχουν ήδη τη δυνατότητα να τις ανακτήσουν από το Διαδίκτυο.

Οι ειδοποιήσεις έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ και συγκεκριμένα στην επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου».

Οι πιστοποιημένοι χρήστες του TAXISnet μπορούν να εκτυπώσουν την εν λόγω ειδοποίηση πληρωμής της 2ης δόσης προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν για την εξόφληση στα πιστωτικά ιδρύματα (τράπεζες, ΕΛ.ΤΑ., κ.ά.).

Εναλλακτικά, για την πληρωμή της 2ης δόσης στα πιστωτικά ιδρύματα, εφόσον η δόση αυτή είναι ισόποση με την 1η δόση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η απόδειξη πληρωμής της 1ης δόσης, ή το απόκομμα πληρωμής της 1ης δόσης που είναι ενσωματωμένο στα εκκαθαριστικά σημειώματα.

 

Οι φορολογούμενοι μπορούν να απευθύνονται για την πληρωμή και στη ΔΟΥ.

 

Οι φορολογούμενοι φυσικά πρόσωπα, των οποίων δεν έχει ακόμα εκκαθαριστεί η δήλωση φόρου εισοδήματος οικονομικού έτους 2011, δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια.

Ο υπολογισμός των εισφορών και του τέλους επιτηδεύματος Ν.3986/2011 που τους αντιστοιχεί θα πραγματοποιηθεί μετά την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος.

Η προθεσμία καταβολής της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, της έκτακτης εισφοράς στις αντικειμενικές δαπάνες και του τέλους επιτηδεύματος έχει παραταθεί μέχρι και τις 9 Νοεμβρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *