Στα 70 δισ. ευρώ τα κόκκινα δάνεια ιδιωτών στις τράπεζες

Μπορεί ο ρυθμός αύξησης των κόκκινων δανείων να έχει επιβραδυνθεί ωστόσο, τα νέα που έρχονται από το μέτωπο των τραπεζικών επιτελείων, εξακολουθούν να προβληματίζουν. Και αυτό γιατί, όπως λένε παράγοντες που γνωρίζουν σε βάθος το χώρο, οι πραγματικές επισφάλειες στην Ελλάδα, το 2014, μπορεί και να σπάσουν ως συνολικό υπόλοιπο, το ποσό – ρεκόρ των 80 δισ. ευρώ!

Το νούμερο αυτό αφορά σε όλα τα δάνεια τα οποία βρίσκονται σε καθυστέρηση για πάνω από 90 ημέρες. Και δεν λαμβάνει υπόψη του τις εικονικές αναχρηματοδοτήσεις, που γίνονται σαν …βιομηχανία, από το σύνολο των ελληνικών τραπεζών, για να καλυφθεί το κακό.

Υπολογίζεται ότι υπ’ αυτούς τους όρους, το τρέχον έτος θα κλείσει με το σύνολο των κόκκινων δανείων να είναι της τάξης των περίπου 70 δισ ευρώ. Και αυτό το ποσό προκαλεί ίλιγγο και επιτείνει την ανάγκη μιας γρήγορης επίλυσης του προβλήματος, κυρίως σε ό,τι αφορά στα λεγόμενα μεγάλα δάνεια υπό καθυστέρηση, τα οποία στο σύνολο τους σχεδόν προέρχονται από το κομμάτι της επιχειρηματικής πίστης. Η διαχείριση τους αναμένεται να αποτελέσει το επόμενο καυτό θέμα της τραπεζικής ατζέντας εντός και εκτός Ελλάδας.

www.greekmoney.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *