Στα τρία διαμερίσματα το ένα δώρο – Απίστευτες προσφορές από κατασκευαστές για να ξεφορτωθούν το στοκ

Με απίστευτες προσφορές που φτάνουν ακόμη και στο να δίνονται σχεδόν δωρεάν διαμερίσματα σε περίπτωση που αγοραστών “πακέτο” 3-4 σπίτια, προσπαθούν οι εργολάβοι να ξεστοκάρουν.

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, υπάρχουν αγγελίες που προκαλούν εντύπωση και θυμίζουν καταστάσεις που έζησε η Ιρλανδία το 2011 όταν λόγω της υπερπροσφοράς ακινήτων είχαν καταρρεύσει οι τιμές.

Οι Έλληνες κατασκευαστές προσπαθούν να βρουν πελάτες κάνοντας απίστευτες προσφορές. Π.χ ιδιοκτήτης μεζονετών στη Μύκονο πωλούσε πριν από την κρίση τις τέσσερις από αυτές αντί 450.000, συνολικά 1,8 εκατ. ευρώ , ενώ για μια μεγαλύτερη στο ίδιο συγκρότημα ζητούσε 600 χιλ. ευρώ. Σήμερα αν βρισκόταν κάποιος αγοραστής δεν θα έδινε 2,4 εκατ. ευρώ αλλά κάτω από 2, οπότε ουσιαστικά θα του χαρίζονταν μία από τις μικρές μεζονέτες.

Σε άλλη περίπτωση δύο διαμερίσματα στον Άγιο Παντελεήμονα, πωλούνται το ένα 140 τ.μ στον τέταρτο όροφο, προς 80.000 και το άλλο 90 τ.μ δίδεται 65.000. Επειδή και τα δύο ανήκουν στην ίδια οικογένεια μπορούν να πωληθούν και τα δύο μαζί όχι στην τιμή των 145.000 ευρώ αλλά σ’ αυτή των 130.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, στις περισσότερες περιπτώσεις πώλησης “πακέτων” σπιτιών η έκπτωση κυμαίνεται από 10% έως 20% ενώ σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει το 40% και ουσιαστικά να δώσει “δωρεάν” ένα από τα ακίνητα.

 www.newmoney.gr

3 σχόλια σχετικά με το “Στα τρία διαμερίσματα το ένα δώρο – Απίστευτες προσφορές από κατασκευαστές για να ξεφορτωθούν το στοκ”

 1. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύουν αυτά που λέει το άρθρο, αλλά αναρωτιέμαι πως θα γίνουν πλειστηριασμοί κατοικιών, όταν κανένας δεν αγοράζει ούτε τούβλο.

 2. ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΣΙΑ:
  Η ελάφρυνση των μεταβιβάσεων, η οποία τα τελευταία χρόνια σημειώνει κάθετη πτώση, θα βρεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα τον επόμενο μήνα.

  Το οικονομικό επιτελείο θέλει την πλήρη κατάργηση του φόρου στις μεταβιβάσεις ή τη μείωση κατά 50% των σημερινών επιβαρύνσεων, για αυτό και θα προσπαθήσει να πείσει τους δανειστές ότι οι φόροι πρέπει να επιβάλλονται στην κατοχή του ακινήτου και όχι στις μεταβιβάσεις.

  Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ναυτεμπορικής» η κυβέρνηση θα προτείνει την πλήρη κατάργηση του φόρου από το 2014 σε κάθε μεταβίβαση, όπως στα αγροτεμάχια, βοσκοτόπους, κατοικίες, επαγγελματική στέγη κα.

  Ωστόσο, το μείζον πρόβλημα της αγοράς ακινήτων δεν είναι αυτήν την περίοδο οι φόροι, αλλά η έλλειψη ρευστότητας.

  Όπως προκύπτει από στοιχεία κτηματομεσιτών, το 2007 έγιναν 148.125 αγοραπωλησίες ακινήτων, ενώ δύο χρόνια αργότερα, έχοντας ξεσπάσει η κρίση, τα νέα συμβόλαια δεν έφτασαν συνολικά ούτε στις 80.000.

  Αναλυτικότερα: το 2011 υπογράφηκαν 42.814 συμβόλαια και μόλις 29.584 συμβόλαια το 2012.Για το 2013, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι έγιναν μόνο 4.976 αγοραπωλησίες ακινήτων.

  Αντίστοιχη βουτιά έκαναν και τα έσοδα του Δημοσίου από τις μεταβιβάσεις ακινήτων. Το 2007 εισπράχθηκε 1 δισ. ευρώ, το 2008 περίπου 895 εκατ. ευρώ, περιορίστηκαν σε 603 εκατ. το 2009, σε 554 το 2010, σε 399 εκατ. το 2011, ενώ το περασμένο έτος τα έσοδα καταποντίστηκαν στα 201 εκατ. ευρώ.

  Οι απώλειες φορολογικών εσόδων από την κατάργηση των φόρων στις μεταβιβάσεις ακινήτων υπολογίζονται σε περίπου 200 εκατ. ευρώ, τα οποία πρόκειται να αντισταθμιστούν από αυξήσεις είτε στους συντελεστές του επικείμενου ενιαίου φόρου ακινήτων είτε στους συντελεστές του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων, αν παραμείνει.

  Πάντως, σε περίπτωση που το εν λόγω σχέδιο απορριφθεί από την τρόικα, θα τεθεί ως εναλλακτική πρόταση η μείωση των συντελεστών που ισχύουν, 8% και 10%, στο 4% και 6% αντίστοιχα.

  Σήμερα, ο φόρος στις μεταβιβάσεις υπολογίζεται με συντελεστή 8%, μέχρι τις πρώτες 20.000 ευρώ της αξίας του ακινήτου που μεταβιβάζεται, ενώ άνω των 20.000 ευρώ ο συντελεστής είναι 10%.

  Συντελεστές αρκετά υψηλοί, εάν ληφθεί υπόψη ότι στην Αυστρία ο φόρος μεταβίβασης είναι 3,5%, στην Πορτογαλία 1% – 6%, στην Ιρλανδία 1% – 2% και στη Νορβηγία και στη Βουλγαρία 2,5%.

  Και μπορεί στην κυβέρνηση να ελπίζουν ότι οι πολίτες θα πληρώσουν φέτος όλους τους φόρους, ωστόσο, οι ενδείξεις είναι μέχρι στιγμής ανησυχητικές αφού στο υπουργείο Οικονομικών υπολογίζουν ότι θα καταγραφούν απώλειες που κυμαίνονται από 30% έως 40% και στις εισπράξεις του ΦΑΠ 2011 και 2012 -εκτός από τις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων που είναι στον «αέρα».

  Πάντως, με βάση το σχέδιο της κυβέρνησης, το επόμενο έτος θα πληρώσουν υψηλότερους φόρους οι ιδιοκτήτες ακινήτων των οποίων τα κτίσματα βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης άνω των 2.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

  Επίσης, υψηλότερους φόρους θα πληρώσουν το 2014 και οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιοχές με τιμή ζώνης κάτω των 2.000 ευρώ, εφόσον έχουν στην κατοχή τους ένα αγροτεμάχιο, αφού, με το ισχύον καθεστώς, τα αγροτεμάχια είναι αφορολόγητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *