«Σπάνε» τα 500ευρα σε καταστήματα

Ανύπαρκτες πλέον οι περιπτώσεις αλλαγής των χαρτονομισμάτων στα τραπεζικά γκισέ. Σε πρατήρια καυσίμων, καταστήματα ηλεκτρικών ειδών και… ΔΕΗ σπεύδουν οι πολίτες. Η προμήθεια, ο φόβος φορολόγησης και οι προθέσεις της ΕΚΤ.

Στα καταστήματα αντί των τραπεζών σπεύδουν να “σπάσουν” τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ οι πολίτες, σύμφωνα με την Καθημερινή. 

Τις τελευταίες ημέρες, η παρουσία στις τράπεζες περιορίστηκε και όπως επισημαίνουν υπάλληλοι από τα τραπεζικά καταστήματα, οι περιπτώσεις είναι πια λιγοστές ή ίσως και ανύπαρκτες. Αιτία, η δυσαρέσκεια που προκάλεσε η είσπραξη προμήθειας από τις τράπεζες για την ανταλλαγή των χαρτονομισμάτων με άλλα μικρότερης αξίας. Η προμήθεια έχει οριστεί στο 1,5 τοις χιλίοις (με κατώτερο τα 5 ευρώ και ανώτερο τα 250 ευρώ, ανάλογα με την τράπεζα) και εισπράττεται στην περίπτωση που κάποιος δεν καταθέσει τα χρήματα σε λογαριασμό και επιλέξει να πάρει πίσω τραπεζογραμμάτια μικρότερης αξίας. 

Επιπλέον, καταλυτικά στην ψυχολογία των κατόχων 500ευρων λειτούργησε η ανησυχία που προκλήθηκε για την αναλυτική καταγραφή των συγκεκριμένων συναλλαγών από τις τράπεζες, κατ’ εντολή της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά και η δεδηλωμένη πρόθεση της ΕΚΤ να τα αποσύρει.  

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αρκετοί είναι αυτοί που πίσω από αυτή την καταγραφή φοβούνται ενδεχόμενη φορολόγηση, ακόμη και αν πρόκειται για χρήμα που μπορεί να δικαιολογηθεί από τα εισοδήματά τους. Έτσι, ολοένα και περισσότεροι αγοράζουν προϊόντα με 500ευρα, προκαλώντας πονοκέφαλο στους καταστηματάρχες.Οι κάτοχοι των εν λόγω χαρτονομισμάτων πλέον κατευθύνονται σε πρατήρια καυσίμων, καταστήματα ηλεκτρικών ειδών, ιδιωτικά νοσηλευτήρια, οργανισμούς κοινής ωφέλειας όπως η ΔΕΗ  κ.ο.κ.

Ένα σχόλιο σχετικά με το “«Σπάνε» τα 500ευρα σε καταστήματα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *